Társas lény

Huhh…

But the MBA alumni networks are quite powerful. That is one example. There are many such membership opportunities available. The right place can be, well, a golf club where the people that we want to meet hang out.
Some of these memberships cost a ton of money but I think they are more of investments than expeneses. The ROI for the right membership can be huge.
My personal example – membership with TEC, a network of CEOs worldwide, the largest of its kind.

Ez az, amit nagyon nehezen tudok megemészteni. Hogy csak azért lötyögjek együtt emberekkel, mert fontosak lehetnek akármilyen céljaim számára – nem pedig azért, hogy jól érezzem magam közöttük. És hogy erre a kapcsolatrendszerre egy valag pénzt is költsek…
Nem is lesz belőlem CEO soha.

Valószínűleg azért sem, mert természetem szerint irtózom mindenféle klubbos, egyesületi, szervezeti közösködéstől. Jelenleg egyedül a Magyar Bridzs Szövetségnek vagyok pártoló(?) tagja – de az is csak azért, mert ez a feltétele, hogy járathassam a Bridzsélet bridzsújságot.
Ezt megelőzően a Szivacs őrsnek voltam tagja. Az őrs missziója az volt, hogy névadónkhoz méltóan minden folyadékot felszívjunk. Ide sem léptem volna be, de pont részeg voltam, amikor összefutottam velük – és ezzel automatikusan teljesítettem a felvételi követelményeket.
Rég volt – jó 13 évvel ezelőtt meg is szűnt.

Mérleg

Túl vagyok a 4 napos itthoni tanfolyamon és alapvetően nem bántam meg. Szerintem többet tanultam, mint ha hivatalos okításon lettem volna – igaz, itthon reggel nyolctól este tízig nyomtam.
A laborgyakorlat kellemetlen csalódás volt. 512 MB RAM van a gépemben, de ez már ahhoz is kevés volt, hogy két előinstallált virtuális gépet elindítsak. A doksiban szó sem volt hardverkövetelményről.
Tűzfalról lévén szó, ettől meglehetősen okafogyottá vált a kattintgatás.
Ezzel szemben a könyv nagyon bejött. Sokkal töményebb, mint egy Training Kit. (A kettőt nem is lehet együtt említeni. Vagy ha igen, akkor a TK a Dörmögő Dömötör, a másik meg a Playboy.) Rengeteg információ, rengeteg tipp, esetleírások, szituációelemzések, 1000 oldal – nagyon ott van.
Ha a szerző időnként jeges fürdőbe is ült volna, akkor azt mondanám, hogy tökéletes a könyv. Így viszont sokszor elragadja az indulat és – azt kell mondjam, véresszájúan – próbálja igazolni, hogy az általa hőn szeretett termék hány kört ver a világ összes egyéb tűzfalára. Nem tehetek róla, de én végig kisebbségi komplexust éreztem a háttérben.
Essen szó a negatívumokról is. Kicsi fiamat kiírta az orvos egész hétre influenzával. Naggyon zokon vette, hogy én is itthon voltam a héten és emiatt nem tudott egész nap tévét bambulni az ágyból.