Day: March 18, 2005

Megáll az ész

Két-három hete borzasztóan vacak a blog engine itt a Bloggeren. Korábban sem tépte fel az aszfaltot, de mostanában percekig kell várni, hogy történjen valami és nem ritka az időtúllépés sem.
Nemrég találtam meg a Blogger fejlesztők blogját.
Itt írják ezzel kapcsolatban:

We use Blogger for this blog and many of the people on our team use Blogger for their own, personal blogs. We don’t have a super-special employee server that gives us preference over anyone else so we are just as frustrated with slowness and performance problems. That being said, we are just as eager as you to make this fix so things will be fast again.

És persze próbálják megoldani a problémát, de nehézségekbe ütköztek:

Performance is a huge priority for us and we’re adding a bunch of new machines right now to speed things up. New machines are not an issue because here at Google we can add them quite smoothly as needed. The real issue is power—actual electricity, if you can believe it.

Itt állt meg az eszem.
Azért nem tudják bővíteni a szerverparkot, mert kifogyott a konnektorból a delej.

A hegy és a kis vaddisznó

Gaba jegyezte meg Joe garázsával kapcsolatban:

Köszönöm ezt az élvezetes stílusban megírt bevezetést Zappa világába! :)

Szívesen, örülök is a pozitív visszajelzésnek, de itt korrigálnom kell: Zappának nem volt _egy_ összefüggő világa. Az illető tele volt ötletekkel és vizuális fantáziájánál csak zenei fantáziája volt kimeríthetetlenebb. Rövid élete során hatalmas mennyiségű lemezt adott ki, ezek között nem ritka a dupla/tripla, sőt az ötös-hatos kiszerelésű kiadás sem. (Példaként említhetném a You can’t do that on stage anymore csomagot, mely 6 darab dupla cédéből áll. Az ilyenek le tudják fárasztani az ember pénztárcáját.)
Ebben a hatalmas mennyiségű anyagban rengeteg hosszabb-rövidebb történet található – Zappa ugyanis nemcsak a zenével törődött, hanem szerette kidolgozni a számokat, a lemezeket, a borítókat, a lemezek körüli eseményeket, stb.
És nemcsak zenében szerette a bonyolultabb kompozíciókat…
Mivel én még mindig nem tudok kimászni a megírandó rendszerterv kupacok alól, egyelőre más személy – mmBalint – két fordítását tudom ajánlani tanulmányozásul:

Billy a hegy
Greggery Peccary, a kis vaddisznó kalandjai

Figyelmeztetés: valószínűleg ezeket az írásokat 3,5 perc alatt fogod végigolvasni – és lehet, hogy zavarosnak is fogod találni. Próbáld elképzelni, hogy ezek 20-25 perces _zenés_ darabok (bár vannak, akik ezt nem hajlandók elfogadni:-) saját, a zenéhez illeszkedő tempóval, és a szöveget sem egy narrátor mondja, hanem összevissza kiabálják be különböző zenészek (néhányan ezt is kétlik:-), mintegy egymásnak felelgetve.