Day: March 12, 2005

Kanyarban bedől

Azt már tudtuk, hogy a 2003 Server és a 2003 Network vizsga szimulációs lesz márciustól, de most olvastam az MCP hírlevélben, hogy júniustól ilyen lesz a Network design 2003 és az AD 2003 vizsga is.

Microsoft will introduce simulations technology in its MCP exams on March 31, beginning with Exam 70-290 and Exam 70-291. With this new technology, individuals can demonstrate their capability of solving real-world problems by performing tasks in simulated environments. Please check with your local exam delivery provider, Pearson VUE or Thomson Prometric, for availability. In June, Microsoft plans to release simulation-based versions of Exams 70-293 and 70-294.

Rossz passz

Először úgy volt, hogy erre a négynapos hétvégére kiugrunk Prágába. Időben lefoglaltam a szállást, elterveztem, merre fogunk csavarogni… de a végén beijedtem az elhúzódó kemény, csapadékos téltől és lemondtam az utat. (Ember, még csak téli gumi sincs a kocsinkon.)
Sebaj, ez más szempontból is fontos hétvége: Tesónak ma van a születésnapja, őt is, fiát is Sándornak hívják, apám is, én is Józsefek volnánk… nagy buli lesz Egerben, ott a helyünk.
Erre a gyereknek az utolsó pillanatban átrakták a szolgálatát hétfőre, én pedig péntekre úgy lebetegedtem, hogy ma eddig összesen jó, ha egy órát töltöttem ágyon kívül – az étkezéseket is beleszámítva.
Még jó, hogy ez az a hétvége, amelyen ki akartam pihenni magam.

Kiegészítés:
Pedig már jegyünk volt rá, de a prágai út miatt lemondtuk a Nézőművészeti Főiskolát – mondván, hogy majd áprilisban. Erre most látom a Krétakör weblapján, hogy ebben az idényben már nem játsszák többet.