Amíg hajnalban a leveleket terelgettem, addig valami szellemi kihívásokkal küzdő faszparaszt belevéste a kocsim ablaküvegébe egy éles tárggyal, hogy “homoszexuális”. Ugyan nem pont ezt a szót használta, de szemmel láthatóan ezt akarta kifejezni.
Az ember azt hiszi, hogy ismeri az életet, de mindig tárul fel újabb, korábban elképzelhetetlen mélység.

Egy ilyen mélység fölött már szédültem meg egyszer. Bármilyen furcsa, fiatalkoromban sokszor zavart a külalakom – nem bántam volna, ha szebbnek születek. Ez egész addig tartott, amíg egy közlekedési lámpánál alaposan szemügyre nem vettem egy leányzót. Gyönyörű volt és egy ezeréves Skoda 100-asból nézett kifelé. De valami olyan életundorral, hogy nem bírtam levenni róla a szemem. Azt mesélte az arca, hogy “Miért kell nekem egy ilyen ócska csotrogányban szívnom a benzingőzt? Fiatal vagyok, gyönyörű és kívánatos…, én ennél _sokkal_ jobbat érdemelnék!” Ez… ez nagyon megrémített: hogy valaki pusztán a jó kinézete miatt elvárja, hogy mindenki kényeztesse és ha ez mégsem történik meg, akkor frusztráltan éli az életét… ez a veszély korábban eszembe sem jutott.
Azóta zenei bálványom véleményét osztom:

I have a message to deliver to the cute people of the world…if you’re cute, or maybe you’re beautiful…there’s more of us ugly motherfuckers out there than you are!! So watch out.

Ps1: Beírtam a keresőbe, hogy “Zappa” és “motherfucker”. 7920 találatot kaptam.
Ps2: Külön felhívnám a figyelmet Zappa weblapján a gumicsirke alakú kurzorra. Szerintem.