Day: February 13, 2005

Zöldségek

Itt egy cikk egy projekt menedzserről, aki úgy döntött, hogy öngyilkos lesz. De előtte motivációjáról, bocsánatkéréseiről, végakaratáról, és temetési rendelkezéséről készített egy 48 lapos Powerpoint prezentációt.

“After everyone left the room, I sat down and went through Ron’s final presentation in slide-sorter view,” Williams said. “Man, I gotta tell you, it blew me away. That presentation really utilized the full multimedia capabilities of Microsoft’s PowerPoint application.”

A cikk annyira bizarr, annyira cinikus – és annyira kerek, hogy szvsz nem is lehet igaz. De jó.

Ez viszont valószínűleg az: Chicago-ban kiraktak köztérre egy böszme köztéri szobrot. Aztán megtiltották jól, hogy fényképezni lehessen.
Néha azt hiszem, hogy az emberi hülyeségnek vannak valahol határai… aztán mindig belefutok valami tudattágító marhaságba.

Age of Empires II

Nna, ezzel most akkorát szoptam, hogy még mindig O betűt formál a szám.
Ezen a hétvégén a gyerekek desktop gépét húzom újra.
Igen le volt már pusztulva, spyware gyanús cucc is akadt rajta (search assistant… a-ha) -> Dezsőnek meg kell halnia.
De ekkor jött a címbeli csoda. (Bármilyen furcsa, de teljesen legálisan van meg. Valami hardverhez adták ajándékba sok évvel ezelőtt.) Eddig nejem gyűrte, de nemrég megtetszett a nagylánynak is.
Szépen felraktam, beléptettem a gyereket, tesztelje. Persze, nem indult a progi: visszahőbörgött, hogy nem számított ekkora ‘error’-ra.

1. Adtam írási jogot a csajszinak a játék könyvtárára: elindult, de most CD olvasás közben dobta be a ‘nem számítottam rá’ hibát.
2. Filemon/Bauchis Regmon: hihetetlen aktivitással indult a program, még a szűrt lista is hatalmas volt.
3. Ezért inkább beraktam a gyereket a Power Users csoportba: beröffent a program, de a nyitóanimáció alatt lehalt, mondván ez nem az eredeti CD. Anyád. Adminként futtatva persze elég eredeti.
4. Filemon/Regmon, mostmár dühből: mind a sokszáz hibának utánamentem; ahol jogosultságprobléma volt, megadtam; a többi helyen lecsekkoltam, hogy amit nem talál, az tényleg hiányzik-e. Gigászi munka volt és csak az derült ki, hogy minden rendben van.
5. Itt jutottam el oda, hogy már nem válogattam az eszközökben: runas /savecred. (Ne is mondjátok, tudom… kerülöm is, ahol lehet.) Eredmény: a program elindul, de a nyitóanimáció során directx hibával elszáll. (Kész szerencse, hogy tesztuserrel próbálkoztam -> usertörlés/profiltörlés és eliminálva lett a /savecred.)
6. Intenzív keresés az interneten. Felháborodott cikkeket találtam bőven (link1, link2), a KB is foglalkozik vele (egész pontosan azt mondja, hogy ‘nesze semmi’)… de megoldás sehol.
7. Elindítottam W98 kompatibilitási módban a programot: gyenge bepróbálkozás volt, kinyomta megint a váratlan hiba ablakot. (És szerintem még röhögött is hozzá.)
8. Mivel adminként lett telepítve, a gyerek nevében újrainstalláltam ugyanabba a könyvtárba: megint nem tetszett neki a CD.
9. Joe-nak mindig vannak jó kis segédprogramjai. Lekaptam tőle a CPAU-t. Az eredmény ugyanaz, mint az előbb: a CD nem gyárinak minősíttetett.
10. RunasAdmin: a saját gépemen is ezt használom. A gyerek így lehetne administrator, de nem tudna rendszergazdulni. Két probléma van: fájlszinten tud garázdálkodni, illetve ha megtanulja, hogyan kell admin módban elindítani a játékot, akkor gyakorlatilag tudja, hogy hogyan kell kikerülni máskor is a korlátozást.
11. Kínomban átolvastam jobban a CPAU doksiját és megtaláltam a /profile kapcsolót. (Nem keverendő össze a /savecred kapcsolóval.) Beírtam és… működik.
Hajnali fél egy és már fel is raktam egy játékot… ha nem angol nyelvű stratégiai cuccról lett volna szó, valószínűleg már rég megtiportam volna a gyári CD-t… a gyerek lelkével együtt.

(Érdekes: a civ2 nagyjából ugyanebből a korból van, nem is az Intézetben fejlesztették – mégis egyből felsöpör az XP-re… és működik.)