Day: February 3, 2005

Wiki killer – Killer Wiki

Rory Blith legyilkolja Wikit.
Egy gyilkos erősségű paródiával.
A pálya nyitott.

Öndefiníció:
Rory (N.) –
Pronunciation: mass-tur … it would be a shame if someone added ‘ba-tur’ to the end of the pronunciation…
Definition: Me: http://neopoleon.com
Usage: “Look! There’s Rory. Yes, he is a mass-tur-….” Uh. Yeah.
Usage: “Look! There’s Rory. He is a mass-tur. Ba-tur is not a word you can start a sentence with.”

Az oroszok már az enterspájzban vannak

Béta termék bemutató laborgyakorlatán töltöttem a napot – ennek megfelelően kicsit vegyesek az érzelmeim.
Az ISA2004 Enterprise cuccról van szó. Az előadó Beth Quinlan volt.
A hölgy első ránézésre a szomszéd házmesterre hasonlított, ezért – ahogy Rafal is megjegyezte előadásán, a jó infomunkás fő jellemzője a paranoia – így gyorsan rá is gugliztam a nevére. Gyanúm megalapozottnak látszott, ugyanis a legtöbb találat egy ausztrál bowlingbajnoknő adatait dobta ki – de végül megtaláltam a keresett személyt is. (Bár GT szerint a kettő nem zárja ki egymást.)

Over the last few years, Beth has spoken at a variety of events for both Microsoft and others, and has participated as a trainer/proctor at numerous Microsoft conferences, most recently for the ISA 2004 labs at TechEd 2004 and the World-Wide Partner Conference. She was recently ranked by Microsoft as a 5-star trainer, placing her in the top 10 trainers on the Microsoft Windows Server 2003 training tour.

Ez épp elég volt ahhoz, hogy megnőjön nálam a hölgy respektje. Talán túlontúl is, mert ehhez képest az előadás igen langyos volt.
Oké, Beth korrekten elmondta, hogy
– miért nem jók a slide-ok, amelyekről előad,
– miért nem stimmelnek a diái a kinyomtatottakkal,
– hol nincs még kész a termék, amelyről előad,
– és miért ne úgy csináljuk, ahogy a grafikus felületen adja magát.
Persze ezen senki nem akadt fel, mert ebben az országban úgy sincs olyan mazochista, aki nlbs-ben használna éles ISA szervereket.
És akkor a pozitívumok:
– Én most találkoztam először testközelben úgy általában ISA2004 szerverrel. Az elődjével nagyon hamar megismerkedtem, ugyanis pont 2000 környékén lett elegünk az akkori cégemnél a vacak tűzfalakból. Sokáig a Borderware volt a befutó, de az istennek sem sikerült 3 token-ring kártyával működésre bírni. Végül beadtam a derekam és beengedtem az ISA-t. Mai napig emlékszem azokra a napokra, amikor véresre kapartam a falat, mire megértettem a logikáját – és a mai napig nem vagyok biztos benne, hogy érdemes volt ennyi munkát beleölni. Ugyanis alig telt el 4 év és már a Microsoftnál is rájöttek, hogy mi lenne, ha az összetartozó dolgokat egy helyen lehetne állítani, nem pedig a pincétől a padlásig szemmel láthatóan céltalanul szétszórt menüpontokban.
Lehet, hogy a fentebbi egy kicsit érdesnek tűnik, de a részemről ez dicséret: az új termék végre logikus felépítésű, könnyen kezelhető és rugalmas. Ha beállítok neki valamit, akkor nem akarja puszta jóindulatból emellett a gyerek bilijét is kivinni a szobából. Ez – tekintve hogy a Microsoftról van szó – mindenképpen jó hír.
– A laborgyakorlat, mint tanulási forma, tetszett. Korrekten össze volt állítva, tényleg tanulságosak voltak az egyes forgatókönyvek – és a végén az egész virtuálgépes miskulanciát haza lehetett vinni DVD-n, mellékelve a laborgyak könyvet. Nagy piros pont.
– Tudtunk meg új információkat, melyek elgondolkodtatóak. Magyar viszonyok között soha meg nem fordulna a fejemben, hogy foglalkozzak CARP-pal, vagy NLBS-sel – de a CSS, az igen. Ez már szempont. (Többet nem írok róla, Marci már úgyis megtette. Nem hiába, ő ment el leghamarabb a teremből…;-)

Jól írta BB, ez egy zsúfolt hét konferenciailag. És a jövő héten még lesz egy egésznapos tesztlabor a Symantec-nél…