Korábban már írtam, hogy igen elégedetlen vagyok a szkenneremmel és kipróbáltam, milyen lesz, ha lefényképezem a rajzokat. Az eredmény nem is volt rossz. Ma nekiálltam kísérletezni – a meteorológia is azt mondta, hogy szép napos idő várható, tehát jók lesznek a fényviszonyok.:-)
Nagyjából elégedett vagyok. Több rajz jobb lett, sőt találtam két olyat is, melyek eddig pont a rossz minőségük miatt nem kerültek ki a weblapra.
Let’s dump.

Új rajzok:

  • Határok lebontása
  • Vízvezetékszerelő – Kongresszusi terem – stresszlabda. Ehhez kell némi magyarázat. A Webcomics-on jó egy éven keresztül ment egy olyan dili, hogy havonta kineveztek valakit Toonmaster-nek. Az illető 3 kategóriában (személy, hely, tárgy) megnevezett egy-egy kifejezést, a többieknek meg 1 hónapjuk volt rá, hogy előálljanak valami világrengetővel. (Amikor énrám került sor, az Einstein – súmó tábor – babkonzerv hármast adtam fel. A műveket borítsa feledés homálya. Én pl. aljas módon az ideális gáztörvényt használtam fel csattanóként.)

Régi, feljavított rajzok:
Épületek:

Szeretek épületeket rajzolni, csak nagyon időigényes sport. A harmadik wekerlei rajz például egy hétig készült, úgy, hogy napi három órát szöszmötöltem vele.

Karikatúrák:

  • Ecceri; BKV
  • Hommage Zoli bácsi (Az illető matematika tanszékvezető volt és azon belül is a valószínűségszámítás/statisztika volt az erőssége. Mindemellett szenvedélyesen lottózott.)
  • Nagyi a jégen (Rengeteg időt töltöttem a városligeti jégpálya várótermében, amíg a gyerekek megtanultak korizni. Mit csinálhattam volna? Angolul tanultam és közben skiccelgettem.)
  • Az emberek nevetésre vágynak
  • Teaautomata

Utólagos megjegyzés pár hónappal későbbről: a linkek mögött már nem a fényképezett rajzok vannak – időközben lecseréltem a szkennert és ez már élethűen olvas be.