Semmi különös, csak besokalltam

Ez most nem lesz túl informatív, mondhatni inkább csak úgy kiszakadt belőlem: rohadt kánikula, rohadt parlagfű, rohadt szobafogság. Köszönöm, ennyi.

8 Comments

  1. A megoldás (része): hűtő-fűtő klíma a hálószobá(k)ba és a nappaliba. A többi (napelem, hővisszanyerős szellőztetés) ráér később is.
    UFF!

    • Igen, ez lett nálunk is a végkövetkeztetés. Én alapvetően klímaellenes vagyok, eddig azzal győzködtem a családot, hogy az évi összesen két hetes hőhullámért nincs értelme beruházni. Idén viszont megfordult az arány: a három nyári hónapban összesen két olyan hét volt, amikor nem tombolt hőhullám. Ez már kiverte nálam a biztosítékot. Jövő tavasszal klímásítunk.

    • Persze ettől a szobafogság még marad.

  2. Jómagam abban bízom, hogy a klíma nemcsak nyáron teszi a dolgát, hanem télen is megharmadolja/negyedeli a fűtési költségemet. 2 hónapja van klímánk, szóval első kézből származó téli tapasztalatom még nincs.

  3. Ja, és a szobafogság is kellemesebb 28-30 fokos, 50%-os páratartalmú közegben, mint 38 fok és 80% esetében….

  4. Jó az a klíma, de óvatosan vele.
    Nálunk, most már klímás az egész ház, és az első (tavalyi) kánikulában sikerült egy olyan de olyan tudőgyuszit kapnom a klímától,
    Persze sokminden szerepet játszott, de alapjában én voltam a balfék

  5. Az a baj, hogy a klima nem megoldas a parlagfure, mert oke, hogy otthon elvagy – aztan amikor ki kell menni az utcara, meghalsz. Utazz tomegkozlekedessel, es mire beersz a gyarba, taknyod-nyalad-konnyed egybefuggo bevonatot kepez az arcodon. Es ez a szerencsesebb eset, ha asztmas vagy, meg be is fulladhatsz melle.

    En jomagam klimaellenes vagyok, a hohullamokat altalaban ventilatorral veszelem at itthon. Kisebb is, jobban is iranyithato, es pont a kisebb hatasfok miatt nehezebben tudok tole megfazni. Ha elviselhetetlen a homerseklet, akkor meg magatol lekapcsol az agyam es alszok – onnantol megint nem erdekel, hogy meleg van-e.

  6. Csak szolidaritásképp: tavaly ősszel lett macskám. Nem teljesen önszántamból: anyámék telkére pottyant az “égből”, nevelgették, ősszel jöttek a hidegek, ők nem tudták befogadni, én meg pont kapóra jöttem. Egy ideje elég durva macskaszőr-allergiám van, úgyhogy megjött a kis átok, és taknyom-nyálam folyni kezdett 10 percen belül, toltam magamba a nyári allergiagyógyszert, mint az őrült. Egyszer csak elfogyott a gyógyszer, és — csodák csodája — semmi bajom nem volt.

    Eddig. Jött a k parlagfű, és valahogy visszahozta a macskaszőrt is — hihetetlen mit rendeztem az elmúlt hetekben. Napi minimum 2, de inkább 3 Fexgennel tudtam csak életben maradni, ilyen 10-es csomagolású zsebkendőkből napi 2 simán elfogyott. Mostanra kicsit jobb, sikerült lejönnöm napi 1-re, de ha reggel beveszem, ilyenkor, este már erősen viszketek és fújdogálom az orrom. Agyrém.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *