Kajak vagy bringa? Délelőtt benedvesített kisujjal kiültem a lugasba és a rögtönzött indikátor azt mutatta, hogy fúj a szél. Megint. Azaz kerékpár.

Kettős úticélunk volt: egyfelől már régóta izgat, milyenek lettek Gerendai strandjai az egykori bányatónál, másfelől meg… tudtommal augusztus után le kell bontani minden büfét a Római parton, szóval egy utolsó nagy bejárás, sörkóstolgatással, dokumentálással.

Az útvonal. (A rohadék mobiltelefon rohadék GPS-e 12 kilométer után kipurcant, kénytelen voltam aprólékosan megrajzolni az útvonalat a Google Earth-ben. A sebességértékeket nem is szabad komolyan venni.)

Túl sokat nem tudok írni. Piszok meleg volt. A Dunán tarajos hullámokat vert oldalirányba a szél. Nem bántam meg a döntésemet. A Batthyány térnél jó nagy tumultus volt, TEK-es páncélozott járművel, terelésekkel. Nem élveztem. A Római parton is nagy tumultus volt, azt azért igen. A strandok a Lupa-tónál… egyelőre nem lesznek a kedvenceim. A bányató holdbéli tájon fekszik, árnyék az nulla. A drágább strandon akadnak napernyők, de nem mentünk be, nem tudom, hogyan lehet hozzájuk jutni. A vizes VB miatt a hátsó úton jöttünk haza, jó nagyot kerültünk. Annál jobban esett itthon a sportfröccs. (Apropó, felfedezés: Aldi-ban a palackozott Vasuta fröccs. Elfogadható minőség, jó ár. Életet mentett.)

DSC00413

DSC00416

DSC00420

DSC00427