Van-e élet a halál előtt?

Felírat a síromon.

Élt: alig.
Nem volt ideje rá.

Gondolatkisérlet: vizsgáld meg magadat, mit csinálsz egész nap. Milyen bonyolult rendszert tartasz mozgásban. Egy rendszert, melyet hosszú évek, évtizedek alatt raktál össze, lépésről lépésre, és már csak azért üzemelteted, mert mégiscsak a tiéd, a te munkád van benne. Mert élvezet egyre kevesebb jut belőle. Mint amikor a Civilization játékban a vége felé már száz városod van és minden – végtelen ideig tartó – forduló abból áll, hogy száz város ügyes-bajos dolgait hangolgatod, meg 500 katonai egységet terelgetsz. Oké, a birodalom nagy, de már csak azért foglalkozol vele, mert mégiscsak a te munkád gyümölcse és nincs szíved az egészet belerúgni az árokba és elmenni sétálni az erdőbe.

8 Comments

  1. Az ilyen bejegyzéseket olvasva jut eszembe, hogy esetleg a komment mellett valami egyszerűbb visszajelző eszköz is jól jönne. Sokszor egyetértek az írással, vagy csak tetszik de nem tudok értelmesen hozzászólni :)

  2. Pedig meg kell próbálni otthagyni – nagyon felszabadító érzés lesz.

  3. @Neo: Nem jelenik meg, de ennyire nem akartam egybeintegrálni a kettőt. Nekem nem gond a követés, annyira azért nem pörög egyik oldal sem

  4. Nagyon találó, nagyon igaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading