Ezt már kínomban írom. Nem hiszem el, hogy ennyi víz van még felettünk. Nem hiszem el, hogy ennyi víz van még egyáltalán a világ felett a felhőkben. Ennek fényében messze hálát adok minden érintettnek, hogy pont kaptunk négy száraz napot a Balaton körbeevezéséhez.
Ma esőben szereltem áramot a kerti bútorba. Esőben nyírtam le a derékig érő füvet. Ezeket a sorokat is szakadó esőben írom, tesztelve a kerti bútort. (Bírja, de mindenről csorog a víz. A laptopról is.) A járdán ötcentis víz áll, folyamatosan. A fűben is. Az azáleák, melyek igazából az angol éghajlatot kedvelik, június óta virulnak. Pedig a vésztartalék vízhez még hozzá sem nyúltam. A szintén anglofil rododendronok szószerint vágtáznak, úgy hozzák a friss hajtásokat. Ezelőtt két extrém száraz nyarunk volt. Ha szabadna kérnem, nem lehetne jövőre egy átlagos nyár, amikor sem erre, sem arra nem lennének ekkora kilengések?

ps.
Azt még nem is mondtam, hogy napok óta folyamatosan megy mellettünk a szivattyú. Hogy értsd: van mellettünk két bazi nagy medence, hogy ha túl sok eső van a környéken, akkor a csatornákből elnyelje a vizet. Ez a záportározó. Nos, ez a tározó annyira megtelt, hogy folyamatosan szivattyúzzák ki belőle a vizet az erdőbe. Napok óta.