Itthon dolgozunk

Amikor Nej is itthon dolgozik és szokás szerint fülére nőtt a telefon és ül az étkezőben egy kupac papír mellett, hangosan vitatkozva valakivel, én pedig éppen kávét főztem a konyhában és a zaccot természetesen nem a kukába borítom, hanem a vécébe, az ajtót pedig nem csukom be, naná, egy vacak kávézacc miatt még be is zárkózzak, és lehúzom a klotyit, a hang pedig végigdübörög az egész lakásban, észlelhetően megszakítva a társalgás folyamatosságát az étkezőben.

10 thoughts on “Itthon dolgozunk

  1. Hvalánál a pont. Az a fél liter víz kell is a komposzt nedvesítsének.

    JoeP, nics kis kert. Ha már van 10 nm-ed, akkor az 1nm-es komposztkeret elfér ;).

  2. @Varanusz: Oké. Tehát kiborítottad a french press-ből a kávét, ott maradt az alján az összepréselt, nedves zacc. Fölengeded vízzel, kisétálsz, meglötybölöd, kiborítod. Visszasétálsz, felengeded félig vízzel, kisétálsz, meglötybölöd, kiborítod. Majd visszasétálsz, felengeded félig vízzel, kisétálsz, meglötybölöd, kiborítod. Nagyjából a harmadik öblítésre már kijön az összes zacc. Aztán csinálhatod mindezt télen is. (Bár biztos vagyok benne, hogy te csinálnád is, de nem mindenki fanatikus.)
    Ha pedig a 10 négyzetméteres kert úgy helyezkedik el, hogy körbeveszi kedvenc tartózkodási helyemet, a teraszt, akkor azért meggondolom, hogy odateszek-e mellé egy intenzív szagú komposztáló keretet. Komposztálni hátsó, eldugott helyeken szoktak.

  3. Azért ennél bonyolultabb dolgokat is végiggondoltál már :-) csak néhány tipp, ami a konyhában vígan elfér, s ha az megtelik lehet kisétálni vele :fedeles vödör a szemetes mellett, 2 l-es üres fagyis doboz a konyhapulton, mosogató mellett (nálam ez működik Lidl Noblissima 2,5 l-es fagyisdobozba gyűjtök,abból is kettő van befogva) ,Ja és színét a konyhabútorhoz választottam :)))
    Nem beszélve a sokkal kevesebb szemétről, a növények hálájáról nem is beszélve.

  4. Vagy ehhez mit szólsz :”Recycle” konyhai mini anaerob komposztáló? Nálunk boldogabb országokban a városi lakásokban is külön gyűjtik a szerves hulladékot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *