Alaposch. Meg impulzív.

Miután az egész hétvégét azzal töltöttem, hogy a Samsung kínálatából igyekeztem kiválasztani az igényeinknek és a pénztárcánknak leginkább megfelelő ledes tévét a nappaliba, így tegnap délután tudtam végül leadni a megrendelést. Egy Sony-ra.

10 thoughts on “Alaposch. Meg impulzív.

  1. Jó kép, magas panel frekvencia (bár erről később hagytam magam meggyőzni), alacsony input lag (fontos), elfogadható ár (túlléptük egy huszassal a keretet), felesleges szolgáltatások (3D, HD tuner, beépített mediaplayer) hiánya (az utóbbit nem tudtuk kikerülni)… nagyjából ennyi. A Samsung ott vérzett el, hogy a szintenkénti belépő készülékeknek vacak volt a képe, de alacsony a lag, aztán ahogy javult a kép, úgy nőtt a lag, meg úgy jöttek be a felesleges szolgáltatások. A Sonny merte meghúzni azt, hogy egy erősen jó kategóriájú tévéjéből kihagyta a 3D-t, ezzel leejtve az árát. Az input lag pedig világbajnok alacsony.

  2. Ha számítógépet, vagy játékkonzolt kötsz rá, akkor mennyi idő telik el a gomb lenyomása és a változás között. Általánosan elmondható, hogy ha ez nagyobb, mint 30 ms, akkor az a tévé már nem jó ilyesmi célokra.

  3. @dsophie: Bele is őrültem volna, ha az összes gyártó készülékpalettáját végig kellett volna néznem. :) A Philips tévékkel helyből az a bajom, hogy nagyon kevés tesztinfó van róluk. Az általam használt két oldalon (s21, hdtvtest) egyetlenegy 2007-es teszt volt egy 42 colos tévéről, de azt is jól lehúzták. Gyártónak, kereskedőnek meg helyből nem hiszek.

  4. A szomszédomnak is Sony tévéje van hozzá illeszkedő Sony videóval (az lehet, kicsit régebbi mint a tévé). Mindkettőnek fél asztallapot elfoglaló távrecsegője van, két különböző pilótavizsgával működnek. A tévé menüje pedig, hát… Amíg analóg tévét néztek, ha változott a kábelen a csatornakiosztás azonnal elfogott a rettegés hogy mehetek állítgatni. Szerencsére már set-top box van, nem kell a tévét berhelni. Remélem azóta fejlődtek Sonyék :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *