Kelj fel, Jancsi

Ha valaki esetleg úgy képzelné, hogy a kajakozás nem más, mint önfeledt lapátolgatás mindenféle idilli tájakon, akkor javaslom, tekintse meg az alábbi két, rövid videót. Évente egyszer le szoktunk menni a Velencei tóra és gyakorolgatjuk, mit is lehet kezdeni egy-egy vízbeborulás után. Felhívom a figyelmet, hogy ezek még igencsak a kezdeti lépések, egy profi ennél már sokkal ügyesebben mozog.

2010 szeptember:

2011 szeptember:

2012-ben már én is beálltam borulgatni, de akkor senki nem készített felvételeket. 2013-ban viszont nem tudtam lemenni, így az kimaradt.

9 Comments

  1. Én nem szoktam ilyen “félmunkát” végezni, ha borulok mindjárt merülök is mint a balta. :-))

  2. Nekem meg nincs ilyen spéci felszerelésem, így amikor borultam, akkor inkább kiúsztam a partra a kajakkal együtt és kiöntöttem a vizet :) De ettől még nem veszett el az “önfeledt lapátolás”…

  3. Nekem sem ilyen van. Van pld. egy C1-em használtan vettem, még a régi tipus, mondjuk az evező azért 100-as, by Boros!
    A lényeg, hogy vén f.sz voltam (44?) mikor életemben elöször betérdeltem egy ilyenbe. Jó lecke volt, kb. úgy 664.442-őt estem vele egy du.míg haladni szinte semmit sem sikerült. Többet láttam a piros szemüt mint a napot és számszakilag kb. u.a. kék-zöld foltot szereztem vele. Barátom aki tulajdonolta már könyörgött, hogy hagyjam abba mert már Neki fáj nézni amit szenvedek. Volt még vagy 3 ilyen nap és hipp-hopp már a végén akár 100 métert is tudtam menni vele. Itt vége lett a nyaralásnak és utána én marha megvettem a jelenlegi öreg C1-est, hogy ott folytassam ahol azt abba hagytam. Jelenleg már futok is a vizen vele csak hullám ne jönne mert….. :-))

  4. Jó volt újra látni. Mondjuk azóta sem sikerült újra megcsinálnom az eszkimót, azaz helyesbítek: azóta sem sikerült újra megcsinálnom az eszkimót teljesen: Az első fele kiválóan megy.

  5. @Béka: Ez az a szint, ameddig mindenkinek nagyon jól megy. :)
    (Bár én már ragadtam bele a kajakba beborulás után.)

  6. @JoeP: de ugye az nem a kajak hibája volt? :)

  7. @UnA: Nem. Inkább a fura véletleneké. Amikor először borultam neoprén spricóval, akkor meglepődtem, mert az nem akadt ki magától, hanem nekem kellett a víz alatt megkeresném a fülét és feltépni. Ráadásul össze is gubancolódott valami kötéllel, szóval izgultam egy kicsit a víz alatt.

  8. OFF: kaptam levelet a Balaton Maraton,csapattól, és azt írták, hogy 27-én lesz a Tihanyban egy 22 kilométeres evezés. Jön esetleg valaki? (csak 2000 ft a részvétel)

  9. UnA: Nem tudok róla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading