5 Comments

  1. Alapos munka! Kis adalék hozzá: Vitya beszédéből szabadon: Az országot a NEMZETI érzelmü polgárok tartják el!! Na már most ez, hogy is van? Mert nincs kétségem, hogy Viktor ez alatt a jobb oldalt érti, de akkor mi akik nem jobbos érzületüek vagyunk, tehát haszontalan idegenszívűek, mi nem dolgozunk, nem adózunk, nem fogyasztunk, stb…? Ja és ez a pacák a Miniszterelnök?

  2. @Rudi: politikusok beszédeit nem szoktam hallgatni, de ehhez már nagyon sarkosnak kell lenni, hogy rögtön ilyeneket képzelj bele. Az lehet nemzeti érzelmű, akinek fontos Magyarország.

  3. Nagyon jóságos és becsülendő a gondolkodásod UnA, csak ott a baj, hogy a Gyurcsány elleni puccs idején ( akit nem kívánok vissza!!) hasonló értelmezést nyert Viktor szóhasználata egy bizonyos Morvai Krisztinával karöltve. Emlékezz milyen szövegkörnyezetbe ágyazva használták több alkalommal is. Most miért értsem másként, mikor nagy bajtársa ( Kövér Laca) más szavakkal ezt nem is oly rég megismételte a Parlament elnöki(!) székéből! Már bocsánat. Soha nem leszek M.Sz.P. szavazó, nem is voltam, de mit tegyek nem vagyok egy jobb oldali beállítottságu pacák és már valószínű, hogy nem is leszek. No szóval érteni vélem szavaid, de emlékszem bizonyos elhangzott mondatokra amik után nehéz mást gondolni, főleg egy ilyen baloldalt még az időjárásért is vegzáló kormányfőről.

  4. @Una: Viktorka a nemzeti és polgári szavakat már 10 éve megosztó szándékkal használja, nincs ezen mit szépíteni.
    Kognitív disszonanciát ébreszt az egységsugarú választóban, valamint diszkvalifikálni igyekszik más nézeteket és azok követőit a “normális” emberek táborából.
    Ócska gusztustalan politikai trükk, hányni tudok tőle.

  5. Ez a megosztosdi egy erzekeny dolog. Mindenki a maga nezopontjabol szokott beszelni, es ez mar alapbol egy megoszlasi pont lehet.
    A FIDESZ 10 eves kommunikaciojaval nem a megosztas a legnagyobb problema, hanem az, hogy el nem tudjak kepzelni, hogy egy demokraciaban nincsenek oldalak. Ok nem tudnak ellensegkep nelkul elni, letezni. Ha epp nincs az orszagnak ellensege, akkor csinalnak egyet – es mi lenne erre kezreesobb mint az ellentetes politikai oldal? Es az a problema, hogy amig ilyen a hozzaallas, addig itt semmi nem lesz.

    A masik problema, hogy egyszeruen nincs ertelmes dontes. Oke, elmegyek szavazni, es ott fogok allni a papir felett, es torhetem a fejem, hogy hova rakjam az X-et. Mert nincs jo alternativa. A kovetkezo ciklust, ha nem a FIDESZ, akkor mindenkepp az MSZP fogja megnyerni (ilyen vagy olyan cim alatt – akar mint koalicios partner, akar mint tenyleges nyertes), mert a mostani elszabott kiskiralysagot maskepp megdonteni nem lehet. Ebbe bele kell nyugodni, akkor is, ha vert kopsz a szegfu partjatol. Az igazi kerdes, hogy a kovetkezo UTANI ciklusban mire/kire szavazol. Nincs az orszagban olyan, a valasztasi listakra jo esellyle bejuto politikai ero, akire lehetne szavazni, aki tudna garantalni (pontosabban, akibol kinezheto lenne) azt, hogy el tudja inditani az orszagot a lejton felfele. Es ez az oriasi problema. Nincs alternativa. Senki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading