Elvan a gyerek

Fura látni, mivel játszik az ember, ahogy korosodik. Egyetemistaként az Impossible Mission nevű C64 játékban döntögettem a csúcsokat (a Hall of Fame-re 20000 pont alatt esély sem volt feljutni a gépemen), aztán az első munkahelyem időszakában a Civ1/Civ2 töltötte ki a szabadidőm nagy részét, a másodiknál pedig a Sherlock töltött be hasonló szerepet. Aztán eltűntek a játékok… illetve átalakultak. A tegnapi éjszakát például többek között azzal töltöttem, hogy androidos Total Commander alól próbáltam elérni egy linuxos NAS-t, Windows smb protokollon keresztül.

This entry was posted in IT.

11 thoughts on “Elvan a gyerek

  1. Remélem, már megoldottad, de ha nem: az én NAS-omon konkrétan frissíteni kellett a Sambát 3.x-re, mert a gyári 2.x-et egy SMB kliens se látta se telefonról, se tabletről.

  2. Igen, ez az smb aláírások miatt van. Én még nem léptem át a lélektani határt, azaz még gyári firmware van a nas-on, ami így persze nem annyira konfigurálható. Mivel hamarosan úgyis kinőjük, így már nem is lesz az.

  3. @sztupi: az az igazsag, hogy van ugyan SFTP plugin, de nem is nagyon tamogatott, es eleg esetlegesen mukodik. DLL-t kell vadaszni hozza, nem szeretem oszinten szolva.

    Viszont, letezik a WinSCP nevu progi windowsra, mely tokeletes megoldast nyujt.

    Androidra is van valami A betus filemanager, aminek mintha lenne SFTP pluginje, viszont maga a filemanager nekem kulonoskeppen nem jott be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *