Ez a méreg, nem a cián

Miután többször is beletörött a bicskám a házon kívüli növényültetésekbe, úgy döntöttem, hogy több pénzt már nem ölök bele. Van nekem egy belső kertem, egy csomó növény hajt mindenféle hajtásokat, ezekből a felesleget kiültetem, aztán vagy megfogan, vagy sem, vagy letörik, vagy sem.
Az egyik ilyen növény a torzsás ecetfa. Egyszerűen hihetetlen növény. Már vagy tizet kiültettem, de eddig kettő fogant meg belőlük, és mindkettő szenved, mint az állat. Illetve, mint a növény.

És most akkor nézd meg, ehhez képest mi folyik az udvarunkon.

From MiVanVelem

ps.
Fűnyírásért piszkálni nem ér.

12 Comments

  1. Ez nagyon furcsa. Az ecetfa, ahogyan én ismerem, olyan helyeken képes megmaradni, ahol egyébként épeszű növény nem nő – költői túlzás volt, de pl. a szomszéd házban a betonrepedésből hajtott ki egy és néhány év alatt 5 méternél magasabbra nőtt. Az is igaz, hogy a parasztember sokszor a gyomnövénnyel azonos módon kezeli, nem csak a gyors terjeszkedése miatt, hanem mert haszonnövénynek teljesen alkalmatlan, tűzrakáskor még a nyárfa is több meleget ad…

  2. Viszont szép, és kertbe dísznövénynek pont jó. A lombozata gyér, így nagyon jól elvannak alatta a félárnyékot igénylő növények.

  3. Lehet, hogy elrontottam, mert én arra a bálványfára gondoltam, amit mindenki ecetfának szokott nevezni… Az tényleg életerős. Ez most melyik?

  4. Akkor tényleg elrontottam, mert csak a képre néztem rá és abból nekem úgy tűnt, hogy ez bálványfa (Ailanthus altissima).

    Viszont az ecetfa nagyon lassan nő és csak akkor lesz belőle “fa” ha felfelé neveled, anélkül elterül laposan.

  5. Hú !

    Mióta szeretnék én egy ecetfát az udvaromba és sehol sem találtam.
    Írigy vagyok…

  6. Elmész a legelső kertészetbe és veszel. Halomban állnak.

    A nálunk lévő azért ilyen durva, mert még az előző tulaj ültette nagyon régen, aztán azóta igen erőteljes gyökérzetet növesztett.

  7. Ha hiszed ha nem kerestem nálunk a kertészetben (Deszk), s csak a jóneveltségük tartotta vissza őket a hangos röhögéstől.
    Messzebb meg nem kerestem.

  8. Lehet, hogy a kertész is összekeverte a bálványfával? Itt körülöttünk az összes kertészetben van, nem is olcsón. (De az udvarom is tele van ültethető példányokkal, legalábbis a hétvégéig, mert akkor rájuk küldöm a fűnyírót.)

  9. sztupi: ha Szegeden lennék én is tudnék neked adni, erre még az utcán is van, mert szaporodik magától. De most csak ritkán tudok hazamenni, tehát nem ígérek semmit.

    De ha Joe, mint a fórum mestere, bevállalja a kerítőnő áldásos feladatát és dob egy mailt, amiben összehoz minket :), akkor megpróbálhatok így is segíteni…

  10. Ha esetleg össze jönne megköszönném , mondjuk a sörkertben:-)

  11. folytasd a kiültetési prozsét!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading