Itt a tavasz

És a macska – mármint a lököttebb – két pofára legeli a füvet. Aztán bejön a lakásba és a legváltozatosabb helyeken hányja ki.
Hogyan lehetne elmagyarázni neki, hogy vagy hagyja abba, vagy növesszen négyrekeszű gyomrot?

13 thoughts on “Itt a tavasz

  1. Kretén! Azért eszik füvet, mert rossz a gyomra és ösztönösen tudja, hogy az jót tesz. Feltételezem a hányás is a gyomorproblémája miatt van. Normális kaját kell adni neki, vagy elvinni állatorvoshoz. Tarts inkább plüsst…

  2. Nekünk szobamacskánk volt, de állatorvosi tanácsra vettünk neki macskafüvet (bezony, piacgazdaságban még ezt is árulják), mert amúgy pont a szőrgombóc probléma miatt addig a mérgező szobanövényeket kajálta. És láss csodát: a macskafűtől még jobban okádott, roppant higiénikus és élvezhető volt. De legalább tényleg rengeteg szőrgombóctól megszabadult.
    Az alapkérdésre visszatérve: muszáj beengedni? Tapasztalatom szerint a fűfogyasztást követő egy-másfél órában megérkezik a “végeredmény”, ergo annyi időre akár kint is lehet, aztán a terasz összehányása után már beengedhető :-).

  3. Technikailag nehezen oldható meg. Jó időben a teraszajtó állandóan nyitva van, én meg nem nézegetem folyamatosan, mit csinálnak a macskák az udvaron.

  4. teljesen normális jelenség, ilyenkor tavasszal erősen vedlenek a macskák (is), emiatt több szőrük hullik ki, azt lenyalogatják, és a több szőrhöz több füvet is kell enniük ahhoz, hogy visszaböfögjék a szőrgombóckákat… célszerű lenne esetleg rendszeresebben kikefélni, kifésülni belőlük a hulló szőröket, akkor nem kéne olyan sokat benyalogatniuk, és lehet, hogy kevesebb füvet kéne enniük, kevesebb visszaöklendezés, stb.

  5. Na, azt az embert megnézem, aki képes kikefélni Picúr bundájából a szőrt. :) Abban maradtunk az ápoló személyzettel, hogy adnak nekik enni valami olyasmi cuccot, amely segít a szőr feloldásában.

  6. Én keféltem, rendszeresen, pedig amúgy is kevés bundájú volt. Az okádék mennyisége nem változott számottevően (szvsz. amúgy is mindegy, hogy egy öklömnyi, vagy kétöklömnyi területen kell kipucolnod a szőnyeget, mindenhogy az egészet muszáj leszel, ha nem akarod, hogy foltos maradjon), ellenben lényegesen több haránt irányú csík került a kezemre. A macskák egy része nem rajong annyira a kefélésért :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *