Hétköznapi balesetek

Van egy ember, akivel éveken keresztül bizalmas kapcsolatban éltél, majdhogynem a barátod volt. Aztán messzire kerültetek egymástól, nagyon ritkán találkoztok. Az illető közben eladta a lelkét, ügynök lett. Abból az agymosott fajtából, aki minden elé rendeli azt, hogy az árujából minél többet eladjon. Akivel rendesen beszélgetni sem lehet, mert valahogy mindig vagy a termékére, vagy annak gyártójára terelődik a szó. Szép lassan le is épül a kapcsolat.
Eltelik sok-sok év. Az illető egyszer csak rádtalál a neten és ír egy abszolút normális levelet. Nyoma sincs benne annak, ami miatt anno szomorú szívvel lehúztad az ismerőseid listájáról. Örülsz, persze. Első lendületből meg is írod neki, hogy jaj de jó, hogy újra lehet veled beszélni, kinőttél végre az agymosott korszakból.
És csak a hónapok óta tartó néma csend döbbent rá, hogy nem, erről szó sincs. Neked viszont, ha akaratlanul is, de sikerült őt annyira vérig sértened, hogy immár ő húzott le téged az ismerősei listájáról.

3 Comments

  1. Ebből is látszik, hogy a sértődős emberek mentálisan nincsen rendben. Sőt, ebbe csoportba beletartoznak a túlzottan önérzetesek is.

    És még mielőtt valaki sértődött választ írna, gondoljon az első mondatra…

  2. Itt nem egyszeruen sertodesrol van szo. Ha valaki teged elhord mindenfele idiota allatnak, es tenyleg komolyan is gondolja, azzal nem biztos, hogy szeretnel napi kapcsolatban lenni. Valami ilyesmirol is szo lehet itt.

    Tevedes ne essek, nem probalok senkit mentegetni, csak probalom az erem masik oldalat is megnezni, mert lehet, hogy az illeto szempontjabol jogos a sertodes, foleg, ha nem lett ezzel a velemennyel szembesitve a kapcsolat “aktiv” szakaszaban. Nekem is volt MLM-es ismerosom, szep finoman lekoptattam, nem mondtam a szemebe, hogy hulyesegnek tartom, amit csinal, es most sem mondanam. Kontaktnak hasznos annyira, hogy ne akarjam verig serteni.

  3. Ne túlozz. Nem hordtam el mindenféle idióta állatnak, pusztán csak annyit írtam, hogy jaj de jó, hogy újra lehet veled normálisan beszélgetni. Gondolom, érzed a különbséget: az egyik egy negatív hozzáállás, a másik pedig tkp. dícséretbe burkolt finom kritika a múltról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading