Civilek

Leírom megint, mert ahogy elnézem a közéletet, még szükség van rá.

  • A gazdasági szereplők, azaz a cégek érdeke a profit.
  • A média érdeke a hiszti, az eladott példányszám.
  • A politika érdeke a hatalom.

Senkinek e három közül nem érdeke, hogy te jólétben, boldogságban élj. Sőt, céljaik elérésében leginkább az segíti őket, hogy nyomorban, tudatlanságban, dezinformáltságban és egymás elleni harcban tartsanak.
A saját érdekedet te tudod képviselni velük szemben, méghozzá civil szervezetek – gazdaságtól, médiától és politikától független civil szervezetek – révén. Mivel itt érdekütközés van, a fenti három szereplő mindent elkövet, hogy ilyen szerveződések ne alakulhassanak ki. Az ellenségképzés, a polgárháborús feszültség folyamatos fenntartása pont azt segíti elő, hogy soha ne is foghass össze másokkal a saját érdekeitekért. Ezért írják 90%-ban bérkommentelők az Index és úgy általában a webkettő politikai fórumait, ezért nincs tisztességes tényfeltáró írás a médiában, és ezért szarja le a politika – pont rád hivatkozva – a fejedet.

3 thoughts on “Civilek

  1. Aztán meg a civil szféra is 3-féle, mint az átkosban a művészet. A támogatott az millió médiahelyet kap, meg állami pénzeket orrba-szájba. A nagyja meg van tűrve. A tiltott ellen meg jobban harcolnak, mint bármi harcolandó ellen.

  2. Kedves Szindbad!
    Csakugyan egy picit(!) naiv lehetsz (mint vagyunk mindannyian, hiszen ha nem lennénk azok, már rég öngyilkosságba menekültünk volna) – nézd csak meg, egyes emberek (sokan!) milyen tömegű hozzászólást gyártanak – gyakorlatilag minden témakörben. Ennyi időt dolgozó ember nem engedhet meg magának – hiszen a családját és önmagát is el kell tartania – hacsak nem éppen EZ a munkája, mármint a bérkommentelés. Sajnos, jól tudjuk kutatásokból, hogy valami azáltal válik igazsággá, hogy az emberek mennyire hajlandók elfogadni annak. És az emberek azt hajlandók elfogadni, amit sokszor és sokaktól hallanak – ezért nap-mint-nap sulykolni kell beléjük a “kívánatos igazságot”, “orientálni” (értsd:manipulálni) őket. Hát ezért léteznek – többek között – a bérkommentelők, minden szinten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *