Mi hiányzik?

Ábra
A mellékelt kép a borhűtőt ábrázolja. (Igen, megint kiégett az izzó. Tojok rá.) Szemmel látható, hogy valami hiányzik a képről.

A.
Valószínűleg a hölgyek szépérzékét bántja a sivár fehér fal, az üres hely. Egy szolíd váza, vagy egy szárazvirág-kompozíció biztosan feldobná a látványt.

B.
Az urak jó eséllyel a praktikumot fogják hiányolni. Ha ez egy borhűtő, akkor legyen rendesen előkészítve a terep: dugóhúzó, egy karaff és egy boroskancsó a minimum, de jól mutatna egy mélyebb tál a parafadugóknak és egy másik tál a száraz rágcsálnivalóknak.

A valós helyzet az, hogy a képről a macska hiányzik. Korábban ugyanis mind a feminin, mind a maszkulin elem képviselte magát a borhűtő tetején, de aztán megtörtént a baj. Az íróasztalomon Gizi szétmarcangolta a nagylaboros beutalómat. Eddig azért járhattak be, mert ezt az asztalt tiszteletben tartották. Innentől nyilván ki lettek tiltva a dolgozószobából – és mivel ez egyben a hálószoba is, így onnan is. Azaz elmaradtak az esti simogatások, az ágyban lábnál alvások. Napközben meg valahogy nincs idő a macskákkal foglalkozni.
Bármennyire furcsa, de ez elsősorban a macskákat viselte meg. Az ember azt gondolná, hogy a macska hagyja megsimogatni magát, ha már az a lökött ember annyira élvezi. Valójában pont fordítva van: a macska igényli a simogatást és ő esik kétségbe, ha az valamiért elmarad.

Érted már? Picúr – ha a simogatást nem is tudta helyettesíteni – de megtalálta a dorombológépet. Egyrészt a hűtő teteje meleg, másrészt, amikor be-beindul, akkor teljesen olyan, mintha dorombolna. A macska pedig visszadorombol neki.

2 Comments

  1. Ah, átkozott szögletes műszaki gondolkodás…
    Nekem a szóda-automata hiányzott a fröccskészítéshez…

  2. Elromlott. A gyártó meg megszüntette a gyártását, így javítani sem lehet. Kuka. Most a hagyományos patronos szódásszifon figyel bent a hűtőben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading