Civil kurázsi

Hazaértem, megint kiszedtem a postaládából egy kiló csekket. Tekintve, hogy legalább egy éve már a hivatalosakon kívül nem kapok semmilyen más levelet sem, úgy elgondolkodtam: örülök én ezeknek a csekkeknek? Igazából nekem jó az, hogy megkapom ezeket a borítékokat, vagy a hivataloknak?

Mit szólna hozzá a Gázművek, a Vízművek, a T-Rex, az Áramszolgáltató és az összes csekküldözgető szolgáltató/hivatal, ha küldenék nekik egy levelet?

Tisztelt Cég!

A legutóbbi költség-hatékonyság vizsgálatunk kimutatta, hogy a postaládába fektetett pénz számunkra messze nem hoz költségarányos nyereséget. Szemben azzal a ténnyel, hogy a postaládán keresztül Önök folyamatosan szivattyúzzák kifelé a tőkét családunk költségvetéséből. Az utóbbi évek fejleményei – mint például a növekvő internetpenetráció – következtében a postaláda csak és kizárólag Önöknek termel nyereséget, miközben a mi pénzünk áll benne.
Ebből kifolyólag a board megszavazta, hogy a postaládát becsapjuk a zaciba. Amennyiben hajlandóak pénzt invesztálni a postaláda visszakerülésébe, legyenek kedvesek a mellékelt számlaszámra a befizetéseink arányában szétosztott zálogházi összeget átutalni.

Tisztelettel,
Petrényi József
sk.

2 Comments

  1. Lehet ám elektronikusan is már egyre többtől számlát kérni. Van a Dijnet.hu, ahol az ELMŰ és UPC elérhető, meg a T-Rex féle Távszámla.hu, ahol többek között a T. De ezt a site-ot én nem tudom komolyan venni, mert 3.6-os Firefoxban nem működik normálisan.

    A Díjnetet pár hónapja használom, eddig teljesen elégedett vagyok vele. Lehet kártyával fizetni, így még ha nem 0%-os utalási jutalékú lenne a bankszámlám, akkor is tudnék külön költségek nélkül fizetni. És sorbanállás nélkül. :)

  2. Postára már én sem járok a csekkekkel, elég régóta. (Bankszámla, 0%-os átutalási díj rulz.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading