Találós kérdés

Az alábbi kajakos paradicsom vajon hol található?

Nagyítás

Nagyítás

Segítek:

 • Határfolyó.
 • Budapesttól 1135 kilométerre van.
This entry was posted in Kajak.

14 thoughts on “Találós kérdés

 1. Telitalálat. Netán egy mocsárszakértővel állunk szemben? :)

  (Így most már le is lőhetem a szomorú poént: ez a kajakosok számára oly vonzónak tűnő környék Csernobil mellett 20 kilométerre van.)

 2. Nade a Pripjaty pont a nagyon fertőzött részről folyik a mocsaras részre. Ne mondja senki, hogy ennyi idő alatt megtisztul a vize. Meg úgy egyébként is, nekem gyanús ez az okkersárga zóna. Olyan illedelmesen megáll Kijev előtt.

 3. A térképről nyomtam egy screenshotot Budapesttel a közepén. Aztán a 200 km-es mérőcuccot egymás mellé raktam 5 és félszer. Végül ezzel a távolsággal köröztem (az ujjammal :)) Bp. körül, és megnéztem, hogy ez a kör hol metsz vizet és országhatárt is.

 4. Viszont menetközben jutott eszembe egy másik érdekes kérdés.

  Létezett (létezik?) egy közvetlen hajózási útvonal a Balti-tenger és a Fekete-tenger között: Visztula, Bug, Pripjaty, Dnyeper. Na, ez az út pont a sűrűjén megy keresztül: nemhogy a piros területen, de pont metszi a sárga csillagot is. Ezzel az úttal mi történt? Bezárták? Azért az igen nagy szopás lenne, ha emiatt Gibraltárnak kellene kerülniük.

 5. Mivel folyóvíz, vélhetően már a mederben sincs azon a szakaszon sugárzó anyag, legfeljebb a part sugároz. Ha pedig a víz közepén vagy, akkor a parti fák, stb. sugárzása már nem lehet olyan vészes. Szóval szerintem semmi gond, csak kikötni lenne gáz.

  Egyébként 2000-ig még az erőmű (nyilván egy másik blokkb)is működött, sőt most is dolgoznak emberek az erőműben.

 6. Jaja. 2000-ig még ment az erőmű. Sőt olvastam valahol hogy az egyik húzósabb területen fekvő városban még ma is vannak kutatócsoportok 15 napos váltásban. Nem vagyok benne biztos, hogy hol, de Pripyat környékén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *