Amerika, jövünk!

Az évszázad havazása jöhet Amerikában

Két ember meghalt és megbénult a közlekedés abban a viharban, ami hatalmas mennyiségű hóval takarta be Amerika keleti részét. A lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon az elkövetkező néhány napban.
A múzeumok bezártak, akadozik a közlekedés, a környék lakosságát pedig felszólították, hogy készüljenek fel akár egy ötnapos bezártságra.
A figyelmeztetés a Washington-Baltimore szakaszra érvényes, de a vihar elérte Pennsylvaniát, Kelet-Virginiát és New York egyes részeit is, itt 20 centiméter hó esett. Marylandban és Kelet-Virginiában pedig már elérte az 51 centimétert a hótakaró vastagsága. Az előrejelzések szerint akár 76 centiméter csapadék is eshet, ami megdöntené az eddigi, 1922-es rekordot.
Péntek este Washingtonban már megszűnt a buszközlekedés és a metró is csak a föld alatti szakaszokon közlekedett. A washingtoni Reagan repülőtéren minden járatot töröltek.
Eddig minimum két ember vesztette életét a hó miatt. Egy apát és fiát egy hókotró sodort el, amikor megálltak segíteni egy bajba jutott autósnak.

link

Azt hiszem, ezt hívják katasztrófaturizmusnak.

2 Comments

  1. Te kis szerencsés :D Én megnézném azt a fél méteres havat Amerikában…

  2. Nem is annyira a megnézés része zavar a dolognak, hanem az odajutás, meg a mászkálás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading