Még egy díszpinty

Lassan csinálhatok egy ‘hülye autósok’ kategóriát… szinte minden nap kifogok egy díszpéldányt.

Tegnap jöttem haza az M0-án. A külsőben folyamatosan kamionok – ahogy kell, hiszen a körgyűrű elsősorban nekik épült – a belsőben meg zárt sor, elől-hátul a horizontig. Meglepő módon jól ment a sor, olyan 110-es tempót tartottunk.
Mögöttem egy öreg, szakadt 3-as BMW jött. Mit jött, tolt lefelé az útról. Néhányszor rápöcköltem a fékpedálra, hogy higgadjon már, ez nem az a szituáció, amikor nyomulni lehet. A kamionok közé nem akartam kihúzódni, mert ismerve a magyar mentalitást, jövő karácsonyig sem engednek vissza. Meg egyébként sem lett volna sok értelme a helycserének, zárt volt a belsőben a sor. De az a szerencsétlen csak ott lihegett pár centire a lökhárítómtól.
Kábé egy kilométerrel később jött egy emelkedő, ahol három sávosra váltott az út. A sávomban autózók tartották az emelkedőn is a 110-et. – Na most menjél, köcsög – gondoltam, aztán belenéztem a tükörbe. Majd elröhögtem magam. A BMW annyira gyenge volt, hogy az emelkedőn még a 110-et sem tudta tartani a sorral, leszakadt. A macskajancsi sík terepen padlógázzal tudhatott olyan 115-öt, azzal próbált letolni az útról. Az emelkedőn meg meghalt.

1 Comment

  1. Szánalmas fajta.
    Feleannyiba került a koszos BMW-je, mint az én 7 éves használt japán kocsim, és kétszer annyit költ üzemanyagra mint én, de neki BMW-je van és azt képzeli, hogy ő a Jani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading