Horror

A sztori nem mai, kábé 1 hónappal ezelőtt történt – de ma sem tudom, hogyan.

Szombat volt, ültem a szokásos helyemen. (A számítógép előtt. Nagy úr a határidő.) Megjelent egy böszme nagy légy, lefújtam. Erre pár perc múlva megint megjelent. – Nocsak, egy rezisztens fajta? – vontam össze a szemöldökömet és megint lefújtam. Pár perc múlva visszajött.
Ennek fele sem tréfa. Gondosan megnéztem, nem a bútorfényező sprével fújtam-e le véletlenül, de nem: a tapasztalataim szerint leghatékonyabb légyirtó volt a kezemben.
Miaf?
Megint lefújtam, majd elkezdtem követni az útját.

Ekkor fehéredtem le teljesen. Az étkező nagy dupla ablaka mellett vagy 60-70 bazi nagy légy döngött. Mind az ablakon akart kimenni. Sikoltottam egyet, majd gyorsan lefújtam a meccset – utána pedig takarítottam egy nagyot az étkezőben.

Nagyítás

Nagyítás

Nagyítás

De egész egyszerűen elképzelni sem tudom, mi történhetett. Az ajtók, ablakok zárva voltak. Tudomásom szerint a falon nincs lyuk. Körbejártam a lakást, sehol sem volt légy, csak ennél az egy ablaknál.
Már gondoltam arra is, hogy valamelyik macska bevonszolt valami dögöt, befocizta egy szekrény alá – és abban keltek ki a legyek. De láttam én már frissen kikelt legyet, azok ilyen picike, szúnyognál nem nagyobb méretű állatok. Ezek viszont kifejezetten nagyok voltak, nagyobbak a tipikus falusi disznóól környéki legyeknél.
A biztonság kedvéért persze átvizsgáltuk minden szekrény alját, magukat a szekrényeket, a tárolókat, a polcokat – sehol semmi. Meg egy dögnek azért szaga is lenne.

Értetlenül állok az esemény előtt.

7 thoughts on “Horror

  1. Ilyen tavaly vagy tavaly előtt nekem is volt, nálam a redőnytokban “keltek ki” a legyek, dög vagy ilyesmi nem volt, egyszerűen egyik napról a másikra lett 100-150 ilyen dög az egyik szobában… Chemotox, jóllaktak, megpusztultak, azóta sem volt egy sem…

  2. Ha nem illeszkedik tökéletesen az ablak meg a keret, akkor szeretnek a résbe húzódni. Én minden ősszel eljátszottam egy hasonlót, mert ott akartak áttelelni. Választhattak: fagyhalál vagy Chemotox. Így megy ez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *