12 thoughts on “Elnézést Virág elvtárs, de ez az itélet

 1. Ne haragudj, de ez nem egyszerűen egy túlzás. Ez egy borzasztóan súlyos prejudikáció. Amíg valaki gyanúsított, addig szigorúan tilos bűnösnek tekinteni – bármekkora gazember is egyébként. Gondolj már bele: most a tömeghisztéria itél vagy a bíróság?

 2. Nem tudom pontosan idézni, de valahgy így van:

  “Mindenki ártatlannak tekintendő a bíróság jogerős ítéletéig.”

  Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem.

 3. @Szindbad:

  Nem szeretem az ilyet, de most magyarázzam el, mi van az orrod elé írva? A gyanú megalapozottnak _tűnik_. Azaz nincs beismerés, nincs itélet, csak egy gyanú, mely megalapozottnak tűnik.
  Ez alapján kicsit erősnek tartom, hogy az ország összes főméltósága gratulált a sikerhez. Legalább a DNS vizsgálat eredményét megvárhatták volna, hogy biztosak legyenek benne, tényleg megalapozott-e az a gyanú. Ember, nem egy kerékpárlopásról van szó – hatszoros gyilkosságnál ne hozzunk már egyből itéletet, csak azért, mert feszült a helyzet.

  Itt senki nem hallott még Mórról és Kaiser Edéről?

 4. @LeonCL:

  Tulajdonképpen igen, de amilyen lassan mennek nálunk a bírósági ügyek, az nem fogja lenyugtatni a tömeget. (Lásd, Olaszliszka ügyben sem született még itélet.)

  Itt szvsz a helyes kezelés az lett volna, hogy megvárjuk a DNS vizsgálatot, a fegyver vizsgálatát és ha ez mind stimmel, miközben abbamaradnak a gyilkosságogk, akkor lehet nyugtatni a tömeget azzal, hogy igen, megalapozott a gyanú a tettesek ellen.

  De persze bűnössé csak a jogerős itélet után lehet őket minősíteni.

 5. Joep: Utitervek, fegyverek, terepjaro, nyilvan egy halom autopalya foto a kerdeses idopontokban, terkepek, kereknyom, stb. Nyilvan Bajnaieknak hamarabb elmondtak, hogy a gyanu megalapozott, mint ahogy mostmar nekunk is:

  “Felelősséggel kijelenthetem, hogy megalapozottan gyanúsítható személyeket vettek őrizetbe a rendőrök” – mondta Bencze József […]”
  forras: http://index.hu/bulvar/2009/08/22/bencze_mar_a_kovetkezo_romagyilkossagokat_terveztek/

 6. A fegyvereket még vizsgálják. A keréknyomokat szintén. A többi pedig egyik sem 100%-ig bizonyító erejű.
  Egyébként pedig borzasztóan nem érdekel, mit mondtak el Bajnaiéknak, az sem érdekel, mit nyilatkozik _ma_ a főrendőr (nyilván, azért egy nap alatt elég rendesen dolgozhatták fel a bizonyítékokat) – én egész pontosan azt nehezményeztem, hogy tegnap, amikor mind az újságíró, mind a tömeg még csak annyit tudhatott, hogy talán megalapozottak a bizonyítékok – egy ilyen helyzetben gratulálni a nyomozás _sikeréhez_, az igenis prejudikálás.

 7. Nemar. Nem ahoz gratulaltak, hogy sikerult elkapni a gyilkosokat, hanem hogy egyaltalan gyanusitottak vannak elozetesben.

  A letartoztatashoz is tokre szoktak gratulalni a kozjogi meltosagok a rendfentarto szerveknek a modern nyugati tarsadalmakban is, keress csak ra.

 8. JOeP, nagyon értem, hogy mit mondasz. Szerintem ha többen lennének képesek így gondolkozni, akkor tennénk egy lépést a jól értelmezett demokrácia és jogállam felé. Jó volt olvasni.

 9. Amikor olvastam a naaagy bejelentést, rögtön a Kaizer-féle rendőrségi “siker” jutott az eszembe. Azóta ott sem minden kerek és mély kuss van a sajtó és a rendőrség részéről.
  Mi van akkor, ha itt is körbevergetik egymás vállát és mégsincs semmi a tarsolyukban?
  Nem lenne jobb ezeket a szenzációs letartóztatásokat sokkal megalapozottabban, sokkal inkább tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva tálalni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *