Gyümölcstea

Rossz hírem van a gyümölcstea kedvelőinek: a nem filteres teák közül gyakorlatilag mindgyikben benne lappang vagy a kukac vagy az atka, vagy a mittudomén milyen állat – csak elég sokáig kell várni.

Amióta Nejnek külön teáspolca van, én is rászántam magam, hogy kitakarítom a saját részlegemet. Van hátul egy csomó Twinings doboz, olyanok, melyek már három éve nem voltak felbontva. Amikor még az epeproblémákkal küzdöttem, nem ihattam tein tartalmú teát: maradtak a vörös teák, a gyümölcsteák meg a gyógyteák. Ezek kucorogtak a polc végében. Fontos információ, hogy a Twinings fémdobozok elég rendesen zártak: tehát miután beleborítottam valamelyik gyümölcstea alapanyagát és rázártam a kupakot, oda már nem volt bejárási lehetőség.

Ehhez képest mindegyik gyümölcsteásban kialakult mostanra valami tenyészet. Volt, ahol még csak pondrók mászkáltak, volt, ahol már kifejlett rovar várta a tetőnyitást – és volt, ahol fogalmam sincs, mi volt a dobozban, olyan vastag háló fedte el a belsejét. Ja, és nem egy termelőtől vásárolgattam anno a teákat, akadt köztük bolti dobozos és teaboltban vásárolt kimért is.

One thought on “Gyümölcstea

  1. Ó! Ez sok mindent megmagyaráz! Volt egy gyönyörű müzlisdobozom, amiben egyszer müzli helyett, valami ritka gusztustalan, vastag fehér hálót/hártyát találtam. Meg voltam győződve róla, hogy az alienek petéztek bele, ki is hajítottam rögvest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *