Ez a harc lesz a végső

A kapitalizmus általános válságának közepén, amikor az országunk nemcsak a kapitalizmusba sodródott bele, hanem a válságba is keményen… amikor a kikászálódás – és némi pátosszal az ország sorsa is – pillanatnyi nüanszokon múlik… akkor a kapitalista válságot menedzselő párt ország-világ előtt elénekli az Internacionálét.
Szép volt, elvtársak.
-5%.
És olaj a tűzre.

Vagy enélkül nem lett volna sportértéke a rendrakásnak? Ennyire szeretjük a kihívásokat?

14 thoughts on “Ez a harc lesz a végső

 1. Ezt én is majdnem megírtam. Egyébként az összes EU szocpárt kongresszusán eléneklik. Mondhatni, ez náluk egy szenvedély.

  A -5%-ot abszolut vagy relatív érted? Abszolut mértékben már nem sok a hely a “fejlődésre”. Egyébként a -5% inkább az újonnan megválasztott elnökség miatt fog összejönni nekik.

 2. Zoli,

  De itt most nem kellett volna. Ha kibírták öt évig, akkor nem most kellett volna feleleveníteni ezt a szokást.

  Lehet, hogy a ‘kötél’ szóval nincs semmi baj, de akasztott ember házában mégsem emlegetjük.

  A minusz 5%-ot úgy értem, hogy aki esetleg még eddig reménykedett bennük, azok közül most néhányan biztos földhözvágták a sapkájukat. Nem is beszélve arról, hogy a Fidesz ezt az internacionálét hányszor fogja még az orruk alá dörgölni.

 3. Hát ez van. Ez a mai magyar politikai elit. Ezt sikerült kitermelnie magának.

  A jövő évi – vagy inkább a legközelebbi – választáskor majd megtudjuk az MSZP százalékaiból, magyarország mekkora része utálja elvakultan az Orbán Viktort :-D

 4. Hamurabi: Nem hiszem, hogy ezt az elit saját maga termelte ki magát. Ők nem a Holdon élnek (ne ábrándozzunk!), mind közülünk valók. Talán csak annyi, hogy azok vannak ott, akik valami különös vonzalmat éreznek a világ befolyásolása, az egy irányba néző tekintetek és a “dokumentumok” iránt.

 5. Hosszú évek óta ez a választás lesz az első normális. Végre nincs vita, tudjuk, hogy ki fog nyerni. Senki sem retteg a szavazata “elvesztésétől”, mindenki arra a pártra szavazhat, amelyikkel tényleg a leginkább szimpatizál. Én bizakodom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *