Végre

Ma délután kicseréltem a desktop gépemben a dvd írót. Pata LG helyett Sata Pioneer-re.
A különbséget zongorázni lehetne. Csendes, pontos. És működik, egyelőre hibátlanul.

Ezzel elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol illenék pezsgőt bontanom: két és fél év után újra van egy hibátlanul működő gépem. Sőt, mivel a tabletpc és a PDA is újra lett húzva nulláról, elmondhatom, hogy minden informatikai eszköz úgy muzsikál körülöttem, ahogyan eleve kellene nekik. (Oké, a munkahelyi laptopom szervízben van. De minden nem lehet tökéletes.) Ráadásul még a hó is eleredt, én pedig imádom a lusta, nagytestű hópelyheket.

Azért van két észrevételem:

  • Sikerült kimásznom a codec mocsárból. Utólag azt mondhatnám, egyszerű a megoldás: fel kell rakni mind a 32 bites, mind a 64 bites Klite codec csomagokat, majd átregisztrálni minden videó jellegű tartalmat a 64 bites Media Player Classic lejátszóra. Azóta semmi bajom sincs, minden program megtalálja a neki való codec-et. Enyhe meglepi, hogy a Klite még a Techsmith codec-et is tartalmazta.
  • A Vista azt mondta, hogy: egy! Amikor újra bekapcsoltam a gépet, közölte, hogy major hardware change történt, tehát legyek kedves, aktiváljam újra. Mindezt azért, mert kicseréltem a dvd írót. Ejha. Természetesen megcsináltam… de kiváncsi vagyok, meddig fog még számolni, mielőtt kénytelen leszek valami másra cserélni.
This entry was posted in IT.

3 thoughts on “Végre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *