Végre

Ma délután kicseréltem a desktop gépemben a dvd írót. Pata LG helyett Sata Pioneer-re.
A különbséget zongorázni lehetne. Csendes, pontos. És működik, egyelőre hibátlanul.

Ezzel elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol illenék pezsgőt bontanom: két és fél év után újra van egy hibátlanul működő gépem. Sőt, mivel a tabletpc és a PDA is újra lett húzva nulláról, elmondhatom, hogy minden informatikai eszköz úgy muzsikál körülöttem, ahogyan eleve kellene nekik. (Oké, a munkahelyi laptopom szervízben van. De minden nem lehet tökéletes.) Ráadásul még a hó is eleredt, én pedig imádom a lusta, nagytestű hópelyheket.

Azért van két észrevételem:

  • Sikerült kimásznom a codec mocsárból. Utólag azt mondhatnám, egyszerű a megoldás: fel kell rakni mind a 32 bites, mind a 64 bites Klite codec csomagokat, majd átregisztrálni minden videó jellegű tartalmat a 64 bites Media Player Classic lejátszóra. Azóta semmi bajom sincs, minden program megtalálja a neki való codec-et. Enyhe meglepi, hogy a Klite még a Techsmith codec-et is tartalmazta.
  • A Vista azt mondta, hogy: egy! Amikor újra bekapcsoltam a gépet, közölte, hogy major hardware change történt, tehát legyek kedves, aktiváljam újra. Mindezt azért, mert kicseréltem a dvd írót. Ejha. Természetesen megcsináltam… de kiváncsi vagyok, meddig fog még számolni, mielőtt kénytelen leszek valami másra cserélni.

3 Comments

  1. Gratulálok:)

    Az élet szép. Főleg, hogy egész hétvégén esett a hó.

  2. Már rég eszemben volt, hogy szóljak: van egy tényleg jó 64-bites third-party kliens Cisco VPN-hez. (Igen, *ahhoz*, amihez a Cisco az istenér’ nem ír 64-bites klienst.) Próbáltam (trial edition), lényegében mindent tud, amit kell. Egy gond van vele: arcpirítóan drága. Íme:
    NCP Secure Entry Client
    http://www.ncp-e.com/en/vpn-scenarios-products/vpn-products/secure-entry-client.html

  3. Igen, már írtam róla korábban is:
    http://mivanvelem.hu/2008/06/11/a-helyzet-kulminalodik/

    Egyrészt pénzes, másrészt a fórumokban – legalábbis nyáron még – azt írták róla, hogy nem tud NATolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading