12 thoughts on “József megkapta élete első szemüvegét

 1. Én már mésfél éve túl vagyok ezen a traumán…De én sem értetem, hogy a világ miért nem torpan meg egy gyászpillanatra???????

  És azóta az a rengeteg idétlen új gesztus, ami előjött: órán nem látom a gyerekeket, ah rajtam van, ezért le kell kapnom, ha rájuk nézek. AZtán fel kell olvasni egy verset, vagy megnézni egy füzetet és újra fel kell tenni. Fel-le, közbena kézben tartva lehet vele gesztikulálni. Fúúj.

 2. Ejnye, ejnye. Hát nem tanították, hogy előadás közben nem lehet semmi a kézben… mivel a hallgatóság azt ösztönösen védekezésnek fogja érzékelni? ;-))

  Egyébként ilyen nyakbaakaszthatósban nem gondolkodtál?

 3. Ugyan, JOe, csak nem gondolod, hogy tanároknak bármilyen kommunikációs technikát is tanítottak? Főleg az én időmben. Az nekünk nem kell, csak a magas todomány, csak az kell.

  Nyakbaakasztósban gondolkodom, csaka megvalósítás bonyolult projektje marad el mindig. :)))

 4. Kern Andrásnak van az a dala, hogy “semmi pánik, nincs itt a vég: szemüveg nem kell még”. Hát: lehet, hogy mégis ideje pánikolni?… :-)
  Amúgy a fel-le kapdosás ellen: bifokális lencse? (Persze tanári fizetésből nem könnyű megfinanszírozni.)

 5. Tudom, ismerem. Nehezen is álltam meg, hogy ne idézzem be. :-)

  A bifokális lencsétől óva intettek. Nagyon össze tudja zavarni az embert, hogy a fejtartásától függően lát élesen.

 6. Ugyan, JOe, csak nem gondolod, hogy tanároknak bármilyen kommunikációs technikát is tanítottak?
  Ezen most meglepődtem. Az okosok szerint az információ átadásának hatékonysága 70-80%-ban a kommunikáció módján múlik – és csak a maradék a mondandón.

 7. majd rajossz, hogy el kell dobni. tiz eve osszetort az utolso, azota legalabb nem romlik tovabb a szemem…

  Én egyelőre örülök neki. Végre tudok rendesen olvasni. (Pl. visszaállíthattam az otthoni gépemen a betűméretet 120 dpi-ről 96-ra. Vagy hogy tudok újra a PDÁ-ba jegyzetelni. Nekem ezek fontosak.)

 8. SAjna a tanárképzés 20 éve (89-ben végeztem) enm nagyon létezett, tudósképzés az volt, tanári szakma minimális, az is gyenge. És az a baj, hogy szerintem ma sem jobb a helyzet.

 9. Majd ha mész a naaaagy vadonban, meg tudod különbözetni az éhes medvét a nem éhestől. Csak úgy a szemeddel. Nem kell megvárni, míg harap:)
  Ez is egy előny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *