A mesének vége

A korábbi írással kapcsolatban gondolkodtam el, mennyi köze is van egymáshoz pénznek, vágyaknak, boldogságnak? Mekkora szerepet játszik a pénz mondjuk a szerelemben?

És eközben villant be, mennyire bele is épült a kurválkodás a mesékbe. Gondoljuk csak el, legtöbbször megjelenik a szőke herceg fehér lovon… és kész. Rögtön az övé a nő. Méghozzá önként és boldogan. Hófehérke, Csipkerózsika még csak nem is látta korábban a herceget, de egyből a nyakába ugranak. Mert herceg. Hogy a békacsókolgató csajról ne is beszéljek.
Hamupipőke legalább táncolt vele egyet előtte.

6 thoughts on “A mesének vége

  1. Hm, nem egy jungiánus értelmezés, de határozottan van benne valami. Bár hozzáteszem, hogy a hercegek meg csak a szép csajokkal foglalkoznak, a rútak bárhogy ármánykodhatnak, akkor is alul maradnak a szépekkel szemben. Pedig lehet, hogy lelkileg gazdagok, hogy demagóg is legyek! :))

  2. Hát, azért, ha belegondolsz, Csipkerózsikának már lehetett valami szaga száz évnyi felfekvés után. :-)

    De egyetértek. Maradjunk annyiban, hogy ha a hercegek is elhitték, hogy ezek a jó csajok egy másodperc alatt ismerték meg lelkük összes zegzugát és az egyéniségükbe szerettek bele – akkor tulajdonképpen megérdemelték egymást.

  3. Szerinted ez egészséges?

    Én is szeretem a Napirajzot, Dani rajzait lementegettem már az azbeszt.hu-s időszakból is… de ilyet, hogy egy témáról konkrétan beugorjon egy rajz a sokszázból… nem vagy te egy kicsit függő? ;-)

  4. :D Szvsz a napirajz egyes rajzai annyira zsenialisak, hogy a fogalmak listajaban – abban a listaban, ami eszembe jut egy-egy temarol szabad asszociacio soran – igen elokelo helyet foglal el egy-egy rajz.

    Van meg par ilyen, pl. az utolso is, a “helyem a vilagban” temarol ezentul mindig az agyon plasztikazott csaj fog az eszembe jutni, mint akirol egybol lejon, hogy problemai vannak a vilagba valo beilleszkedessel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *