Az ehető boldogság

Szokták mondani, hogy minden szelet csokoládé egy falat boldogság. Lehetséges, lehetséges…
De ha már valamit a dobogó tetejére kellene állítani, én boldogság terén sokkal inkább szavaznék egy emberes szál kolbászra, újhagymával – vagy mostanában, télen, savanyúkáposztával – friss szezámmagos barna kenyérrel, vajjal, esetleg füstölt gomolya sajttal… és egy üveg hozzá bontott rizlinggel vagy leánykával. Mindez nyugodt környezetben, bicskával szeletelgetve.

ps1:
Itt maximálisan találkozunk Nejjel. Külfödről nem egzotikus csokit kell hoznom neki, hanem egzotikus féldisznót.

ps2:
Meg egyébként is, próbáltál már csokira bort inni?

18 thoughts on “Az ehető boldogság

 1. Ha éppen van finom, magas kakaótartalmú keserűcsoki otthon, arra egy korty testes vörösbor nálunk bejön a végén: jól kihozza a bor ízét, mint az eper a pezsgőét. De ez a kolbász – újhagyma – friss barnakenyér kombó: Ilyet ennem kell a napokban !

 2. Nekem eleve a magas kakaótartalmú csoki nem jön be. Egyszer hoztam külföldről márkás svájci 100-as csokit – hetekig lökdöstük itthon. Senki nem bírta megenni.

 3. “Meg egyébként is, próbáltál már csokira bort inni?”

  Nemrég egy házi borvacsora keretében csoki fagyis csokis muffint ettünk egy 20 éves Porto mellé. Azt kell mondjam, hogy fenomenális volt!

 4. Takóca,

  A portói az finomított desszertbor, az tökéletes az édességek mellé.
  Nálunk általában nincs édes bor, én nem túlzottan vagyok oda a tokaji borvidékért sem. Viszont tény, hogy ezt nem említettem az írásban.

 5. az egyik kollégám a lekváros kolbászra esküszik

  Nem nagy dolog, én kétszázötven-millió embert ismerek, akik így eszik. Úgy hívják őket, hogy amerikaiak. :)

 6. a magas kakaótartalom nem feltétlenül a 100%-ot jelenti… én spec szeretem ha egy csoki keserű, de 55-65% az igazi, annál több az valami ehetetlen vacak, nem is értem kinek gyártják :D

 7. Hidd el, Moszkvában minden van. Én egy éjszaka csak úgy elindultam, zsebemben egy fél rubellel, hogy sürgősen B6 vitamint kell szereznem, mert meghalok. Aztán egy éjjel-nappaliban sikerült vennem ukrán ampullás béhatot, még adtak is vissza pár kopekot. Az más kérdés, hogy ettől a B6-tól is majdnem meghaltam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *