Detektív

Itt írtam, hogy nekem most éppen rossz. De ami nekem rossz, az neked jó lehet – hiszen megírom, és akkor el lehet rajta csemegézni… aztán legközelebb már nem fogsz rálépni a gereblyére.

Ebből kifolyólag, gondoltam felhívom a figyelmet a szakmai írásokat tartalmazó blogra… hiszen, lehet, hogy sokan nem is ismerik, lehet, hogy még többen meg már le is iratkoztak róla, mivel ritkán frissült (1). Szóval most megint bementem a Pofonok Völgyébe… és még fogalmam sincs, hogyan jövök ki.
De megírom.

Az eddigi cikkek:

(1) Ennyire azért nem lehetsz szadista.

5 Comments

  1. na. mar kezdtem azthinni, azert nem irsz (irtok) oda, mert amit mindig az orrom ala dorgolnek, — a windows szerver azert jobb mert olcsobb a tco-ja ( ez szerintem ugyanis csak akkor igaz, ha nem kell hozzaerto jo szakember ) — tenyleg igaz.

  2. Huh… ez messzire vezethet. :-)

    A windows szervereknél – látszólag – annyival jobb a helyzet, hogy később van szükség gurura. Linuxnál – legalábbis régebben – már a cédé behelyezéséhez is szakember kellett. :-)
    Aztán persze amikor már a windowshoz is guru kell, akkor annak erős gurunak kell lennie – hiszen első lépésben ki kell takarítania mindazt, amit a kezdő rendszergazdik addigra összealkottak.

    De ez már a Microsoft “Legyen mindenki rendszergazda” filozófiájából következik. És mentségükre legyen mondva, erősen nyomják/nyomjuk is az infókat. Aki akarja, meg tudja tanulni.

  3. nah. hirtelen irtam egy ketoldalas szosszenetet, de mar elmult.
    nem akarom teleflameolni a blogot, maradjunk annyiban, hogy mar joregota nem kell szakerto a cd berakashoz, meg egy jolbelott linuxhoz szinte sose kell hozzaerto.
    ( lehet ez a tapasztalat attol van, hogy nem mernek a helyi erok hozzanyulni, mert _tudjak_ , hogy nem ertenek hozza… )

  4. Itt inkább kommunikációról van szó. A Microsoft azt nyomja: nem kell értened hozzá, a mi programunk olyan okos, hogy a gondolatodat is kitalálja… bízdd ránk és minden jó lesz.
    Ezzel szemben a linux kollektívákban, akárhogyan is nézzük, a tudás dominál. Illetve…

    Elmesélem, mikor fordítottam hátat a linuxnak. 1997/98 környékén komolyan érdekelt a dolog. Az otthoni gépemen lilo bootolt, az egyik partíción Debian futott. (Meg előtte RH, meg SuSe, meg TurboLinux…) Birkóztam vele. Rajta voltam mindenféle linux listákon. Aztán elkezdtem kérdezgetni. Egyszer az egyik kérdésben elgépeltem egy akronimot. Pontosabban, kérdezni akartam valamit, de mivel már egy másik problémán járt az agyam, így másik akronimot írtam bele a kérdésbe. Hát, hamar ki lettem osztva. Gurutól, wanabe gurutól egyaránt. Hogy aki ennyire hülye, az tereljen disznót, de ne foglalkozzon számítógéppel. Felhúztam a szemöldökömet… és ez azóta is úgy van, ha a linux community kerül szóba.
    Nem tudom, ma mennyire divat még az alacsonyabb tudású alázása, meg a flame az első félreérthető szóra… de én akkor véglegesen döntöttem egy irány mellett.

  5. “Nem tudom, ma mennyire divat még az alacsonyabb tudású alázása, meg a flame az első félreérthető szóra…”

    nemmindenhol, de sajnos ma meginkabb ez megy.
    mondjuk eleg sokszor van alapja, mert a kerdezo ugy erdeklodik, hogy elotte a leirast nem olvasta el, es meg a google elso 3 talalatat sem nezte at.
    anno rosz helyen kezdhetted, ha engem is igy leszoltak volna, lehet en is mas iranyba kezdek tapogatozni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading