Vasárnap délután

A kismacska, miután délelőtt megette Kajla reggelijét, tíz körömmel ragaszkodik a lakáshoz. Egyszer zártuk ki – mindenki az emeleten volt, bezártuk a lenti ajtót, a kismacs meg éppen kiballagott a teraszra – azóta nem adja meg még egyszer ezt az esélyt. Bevackolta magát egy pokrócba a fotelen és csak alszik és csak alszik. Őt már nem lehet kidobni a Paradicsomból.
Lassan kereshetünk neki nevet.

…:..:..::::::::::::::……….:..:.:…….:::::::::……….:…….::::…..

A Forma1 futam alatt én is gumit cseréltem. Barna bringájában. A múltkor megragasztott gumival már el se tudott indulni, reggelre leeresztett. Ez a legutálatosabb fajta defekt, a sunyi lyukas. Felpumpálod a belsőt, körbenyomkodod, végighúzod körbe a kezed, végighallgatod, sziszeg-e valahol. Minden oké. Berakod – erre egy éjszaka alatt sunyin leereszt. Nem vacakoltam vele, elszaladtam új belsőért.
Azért kíváncsiságból megnéztem, hol van az alattomos lyuk. Autóspumpával jó keményre pumpáltam a belsőt – és ekkor már színt vallott: a három sima lyuk mellett még kettő sunyi is volt. És nem vagyok biztos benne, hogy víz alá dugva nem jött volna elő még több.
Aranyos.

3 Comments

  1. most megleptel. aszittem ha nem utkozben foltozol alaptechnologia, hogy viz ala nyomva nezed meg, sikerult-e a ragasztas.

  2. Nem, a vizezés macera. Fel szoktam pumpálni, kézzel/füllel tesztelek, aztán oké. Eddig kétszer fordult elő, hogy ez nem volt elég, a többi 5234 alkalommal viszont igen.

  3. kádba víz, belső belenyom. mi ebben a macera ? picit talán tovább tart, mint a fülelés ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading