Haladunk

Most kaptam egy levelet a biztosítómtól (GP), hogy milyen remek, mostantól nem kell megvárnom, míg csekket küldenek, nem kell a postán sorbaállnom, ha fizetni akarok – az egészet le lehet zongorázni az interneten keresztül is.

A szolgáltatás lényege, hogy a számlák nem papírra nyomtatva, postán keresztül jutnak el Önhöz a jövőben, hanem az Interneten keresztül elektronikus formában, elektronikus aláírással és a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel ellátva. Számláját elektronikus fizetési csatornák felhasználásával – bankkártya, internet bank – egyenlítheti ki.

Mindamellett, hogy örülök a kezdeményezésnek, vannak fenntartásaim. Nekem a GP-nél csak a gépjármű kötelező biztosításom van. Azért úgy elképzeltem a rendőr arcát, amikor nekiállok a digitális aláírásról magyarázni neki igazoltatás közben.

2 Comments

  1. Mi évek óta neten fizetjük a kötelezőt. Pénz elutal, a biztosító pedig küld egy igazolást, amit megmutathatsz a rendőrnek. A számla lehet elektronikus, de nyilván ezt az igazolást papíron fogja elküldeni, nem kell pendrive-on magaddal hordani :)

  2. Nekem “csoportos beszedéssel” (inkasszó) megy a GP kötelező+casco. A GP minden hónapban küld egy igazolást, amit be lehet tenni a forgalmiba: eddig vagyok befizetve, addig vagyok kockázatban. Még soha nem volt problémám rendőrrel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading