Váratlan macska

Hát, igen. A nagy dolgok is kicsiben kezdődnek valahol.
Szerdán a kutyák felkergettek egy macskát a fára, nem messze tőlünk. A gyerekek segítettek neki lemászni.
Azóta van egy macskánk. És volt egy lányunk.
Ők ketten ugyanis összenőttek és csak bámulják szerelmes szemekkel egymást az udvaron. A macskának már van tejes edénykéje, a printer kartondobozából és kiöregedett törlőruhából lett szállása is.

Nagyítás Nagyítás

Mondjuk elég furcsa a helyzet, a macs egyáltalán nem néz ki kóbor egyednek. Szép, ápolt szőre van, meg egyébként is, egy megfelelően táplált kölyökmacska. Nézegetni is fogjuk most egy ideig a környéken a villanyoszlopokat, hátha keresni fogja a gazdája.
Pontosabban, valószínűleg nem mindenki fogja egyforma lelkesedéssel nézegetni az oszlopokat.

13 thoughts on “Váratlan macska

 1. Majd ha odaszarik a kertetekbe, akkor a lányoddal takaríttasd föl, máris nem fog annyira örülni neki! :)))

  Miután mi beköltöztünk, nálunk is próbálkoztak a dögök, találtam 1-2 alkalommal macskaszart. Ez amúgy is zavarna (ahogy Tomcat írta, “a macska ezzel jelzi, hogy ő itt a basszájba” :))), de amiatt meg pláne, hogy a mezítláb a kertben rohangáló kislányom nehogy belelépjen, megfogja (2 éves, még nem igazán undorodik semmitől).

  Kikészítettem azonban egy szobanövény-permetezőt a teraszkorlátra és némi csatakiáltás kíséretében adtam belőle a testüknek rendesen, amikor megláttam, hogy a kertünkben bóklászik. :))) A macskanyelven tartott tanfolyam sikeres volt, mert pár hete nem is láttam macskát itt. A hangjukat sajnos hallom, egyik este olyan verekedést rendezett két kandúr, hogy zengett az egész tömb, több szomszéd is kiment a kertjébe siccelni. :)

  Egyébként a macskákkal semmi bajom, sőt, ha elviselhető mértékű az egója, még szeretem is őket.

 2. Ezt a macskát én már csak a lányommal együtt tudnám elzavarni. :)
  Még a régi lakásban volt az az álma, hogy majd lesz egy macskája, de aztán idővel letett róla. Aztán itt váratlanul megjelent álmai macskája (fényesen fekete, kicsi, szeretetre vágyó) – és azóta többet van vele, mint velünk.
  Macskaszarral eddig nem találkoztunk, a csajok kifigyelték, hogy amikor kinyomott egyet, utána rögtön elkaparta.

 3. Az jó – egyelőre :) -, mert akkor nem gondolja úgy, hogy ő a domináns a környéken/köztetek. Problémák akkor lehetnek, ha egy idő után először nem kaparja majd el, illetve ha később még feltűnőbb helyekre szarik oda (terasz közepe, asztal teteje stb. :))).

 4. Nézd, ez egy kommandós macska volt. Miután mindannyian megkeményítettük a szívünket, hogy itt bizony nem lesz – egyszerűen csak itt termett, pont olyan formában, amilyennek lányom az ideális macskát elképzelte – és csak nézett és csak nézett.
  Teljesen más dolog egy macskát nem elhozni, mint egy macskát elszakítani valakitől és úgy kidobni.

 5. Az eredeti elképzelés szerint macska nem lett volna, hanem jövőre egy kutya. Nem a fiamnak, mindenkinek. Hát… érdekes lesz – ez a macska ugyanis annyira balfék, hogy egyből felteker egy fára, ha kutyát lát.

 6. Mi eppen most kuzdunk azzal, hogy a befogadott, nagyon megszeretett kismacska autobalesetben eltorte a gerincet. Szegeny gyakran atkommandozott a szomszedba, es most be is fekudt az autoba…

  Most 3-4 hetig nem tudjuk, hogy meggyogyul-e, vagy el kell altatni.

  A lanyodat azert erdemes felkesziteni arra, hogy a macskak borzasztoan onallo lenyek (kulonosen kutyakhoz kepest), es nem igazan tudod biztositani, hogy ne csinaljon valami hulyeseget.

 7. A kutya biztosan meg fogja őt szokni, ha az elejétől kezdve úgy van neki tálalva a dolog (nem a macska :)) ), hogy a cicc a falka része, nem kivülálló. Ilyen esetben sokszor az elszemtelenedett macska terrorizálja szegény kutyát, eleszi a kajáját stb. :)

  Én mától amúgy nálunk a macskákkal szemben bevezettem a zéró tolerancia elvét – ha Rudi Giulianinak bejött, akkor nekem is jó lesz. :) Ti. az egyik dög lejelölte a kisebbik lányom autósülését, amiben kiraktuk a teraszra egy kb. fél-egy órára aludni. :I Még szerencse, hogy csak kicsit és a gyerek nem kapott belőle. Mindezt úgy, hogy közben mi ott voltunk pár lépésre a nappaliban, csak nem láttunk rá mindig.

 8. FB2,

  Persze, a lány erre fel van készítve. Nem kicsi gyerek már – lassan nem is gyerek – tudja, hogy a macska szabadabb életet él, annak minden kockázatával együtt.

 9. Itt van több is ebben a tömbben, sajnos. Ha sok pénzem lenne, elkapnám őket egyesével és elvinném az állatorvoshoz ivartalanító műtétre. Bármennyire is nem tetszene ez a delikvensnek. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *