Az agyvíz felforr

Ahhoz képest, hogy este tízkor még a Római-parton duhajkodtam, reggel nyolckor meg már itt keringett a fuvaros a faházzal, ergo korán kellett kelnem – szóval mindehhez képest meglepően üde és friss voltam egész nap.
Pedig.
Jobbnál jobb munkák voltak betervezve mára. Kifeszegettem a földből a zsalukat, behordtam tíz zsák sódert és feltöltöttem a faház alapját, átraktam – többször is – a faház deszkáit, impregnáltam – többször is – az alsó léceket, majd lendületből felástam a kert kevésbé füves részeit, végül elegyengettem/fellazítottam a talajt az egész udvaron.
Mindezt reggeltől estig, az ezerrel tűző napon. És pár napig ez most így fog menni: betonba tiplizés, faház összerakás, alapozás, festés, lakkozás, tetőszerelés – természetesen árnyék nélkül.
Most vegyetek sör részvényeket.

Nagyítás Nagyítás

A bal oldali képen a roppant aggresszív szömörcénk látható. Pár hétig nem figyeltünk rá és telepotyogtatta kis fákkal az udvart. Ilyenkor gondolkodik el az ember, lehet, hogy a fák is élvezik az utódnemzést? A jobb oldali képen pedig az egyre jobban beinduló fügefánk látható. Nem örülök neki túlságosan, mert elég rossz helyen van, át kellene ültetnünk – de úgy nő, mintha madzaggal húznák.

Nagyítás Nagyítás

Imhol a faház és a szerszámok. Az a gyenge adag vegyszer a sarokban lévő asztalon húsz rongy volt.

Nagyítás Nagyítás

És így nézett ki a végén az udvar. Gyakorlatilag jöhet a fűmag. Sportfűmag, természetesen – nálam a fű ne lustálkodjon.

Nagyítás Nagyítás

A nap lemegy – én meg vissza a házba. Mára vége.

Ja, nem is mondtam, a nap meg volt súlyosbítva egy szülinapi zsúrral – Barna elérte a 14-et. Bociszemekkel megkértem Nejt, hogy ezt menedzselje le ma ő – engem vár az udvar. Így is történt, állítólag jó volt a buli.

2 Comments

  1. Annyira nyaralás feelingje van az új otthonotoknak. (így képek alapján) Nagyon tetszik. Max az utazási idő ami bosszantó. Mögöttetek vasút van?? (a betonkerítés miatt kérdem)

  2. Hát, nyaralásnak elég munkás lenne. :)
    Sín van a környéken, de csak mint muzeális érték: valamikor ez volt az ország első szárnyvonalait összekötő vonal. Vonat már nem jár rajta, de azért van egy kis hangulata:
    http://www.flickr.com/photos/jpetrenyi/355920540/in/set-929515/
    A mögöttünk lévő betonkerítés egy víztározót takar: nagyobb felhőszakadások esetén itt gyűlik fel a víz. És emiatt van minden este békaszerenád.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading