Változások, várakozások

Mivel minden lúzer január elsején akar új életet kezdeni, én úgy döntöttem, hogy már most lezárom az idei évet és elgondolkodom, milyen lesz, milyen lehet a következő.

2006:

  • A nagyon nagy változás: megtalálták végre, mitől kinlódom olyan látványosan 2002 óta. A műtét sikerült és az időnkénti debilitásrohamokon kívül azóta semmi komolyabb egészségügyi problémám sincs. (Na jó, a térdizületem miatt sem vagyok túlontúl nyugodt.)
  • Tavasszal MVP lettem.
  • Voltam Moszkvában, emellett családdal együtt Dél-, illetve Közép-Dalmáciában. Többször is barangoltunk Szlovákiában és egy rövid kirándulás erejéig megnéztük Bécset, Sopront és Kőszeget. Alapvetően jó kis utak voltak, de nem tudom nem megjegyezni, hogy az időjárás igen erősen ellenezte a megmozdulásainkat. (Pár napra visszatért a télies idő Pünkösdkor, júniusban; a fél napos hóesés november elején; illetve a kerékpártúrát kettévágó eső…) A nyaralásokra még rendesen rányomta bélyegét a félelmem az eperohamoktól.
  • Egész éven keresztül elhúzódott a lakáseladási kaland. Őszre végre sikerült belőni a reális árat és jó eséllyel hamarosan tényleg elmegy a lakás.
  • Választási év volt, annak minden gusztustalanságával együtt. Gyakorlatilag a tavasz is baromi rosszkedvűen telt, az őszről meg már ne is beszéljünk. Nem tudom, mikor érünk már el oda, hogy a politikusok kampányolások helyett egyszerűen csak teszik a dolgukat. Na jó, a sikerekről azért beszámolhatnak.

2007:
Nagyon nagy változások várhatók. Gyakorlatilag bátran mondhatom, hogy ez az év a Változások Éveként fog bevonulni a személyes naptáramba.

  • Január első felében adásvételi szerződést kötünk a mostani lakás eladásáról. Az ár egy kicsit alacsonyabb, mint terveztem, de cserébe bentmaradhatunk a lakásban az egész folyamat alatt.
  • Január második felében adásvételi szerződést kötünk a jövendőbeli lakás megvásárlásáról. Habár kell hozzá kölcsön rendesen, de úgy néz ki, bírni fogjuk. Szerencsére a bank is így gondolja.
  • Kihasználva a teljes élettér-változást magam körül, megpróbálom egy kicsit átalakítani a saját életemet is. Addig oké volt, hogy a szeptember-októberi óvatos kísérletezések és pozitív visszajelzések után a november-december a nagy zabálások jegyében telt el. Volt mit bepótolnom. Vissza is szedtem a súlyomat, ahogy kell.
    Nos, a kompenzációs időszaknak vége, az új életben ki fogok alakítani egy vállalható, a mostaninál egészségesebb, de azért kellően hedonista életmódot.
  • A nagy átalakítások nem csak a lakásra, az étrendre és a bútorokra fognak kiterjedni. Az első lépéseket már megtettem, hogy ne lógjak állandóan a számítógép mellett. Itt még rengeteg végiggondolnivalóm van, valószínűleg néhány optimalizáláson is túl kell esnem – de ez lesz a helyes út.
  • Némileg ellentmond az előző pontnak, de nyitni akarok a szakcikkek írása felé. Oké, eddig is megírtam, ha belefutottam egy-egy pofonba. De jövőre bejön az Exchange2007, egy koncepciójában is teljesen új verziója annak a terméknek, mellyel leginkább foglalkozom. Rengeteg tanulnivalóm lesz ezzel kapcsolatban – márpedig az egyik legjobb tanulási módszer a cikkírás.
  • És amiben nem akarok nagyot változtatni: továbbra is foglalkozni szeretnék, amennyire csak tudok, a két gyerekkel. Hogy ők is legalább olyan jó évet zárjanak jövőre, mint amilyen jó évet zártak idén.

2 Comments

  1. “ki fogok alakítani egy vállalható, a mostaninál egészségesebb, de azért kellően hedonista életmódot”

    Gyönyörű megfogalmazása ez egy nálam is esélyes újévi fogadalomnak. Az elhatározásaidhoz pedig hajrá!

  2. Pedig nem a megfogalmazás a nehéz, hanem a tartalommal megtöltése. Egyelőre az a jelszó, hogy “kevesebbet, finomabbat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading