Hülye

Nem elég, hogy az élet mostanában kicsit sűrűbb, mint máskor, de még magamnak is sikerül szopatnom magam problémákat generálnom magam számára. (1)

Klasszikus munkahelyi malőr:

  • Elindítok egy szinkronizációt a laptop és a mobiltelefon között.
  • Amíg a ketyere dolgozik, kimegyek vécére, hogy ez az idő se menjen veszendőbe.
  • Természetesen mielőtt elindulok, lockolom a gépet. Amennyiben nyitva maradna, az egyenértékes lenne egy sörözésre mindenkit meghívó barátságos köremaillel.
  • Amióta intenzíven hirdetjük a lakást, azóta klotyira sem megyek mobiltelefon nélkül – ergo gyorsan zsebrevágom a készüléket.
  • Aztán amikor visszajövök és bejelentkezek a gépbe, akkor látom, mekkora farok voltam.
  • Egy ilyen akció után napokig tart, mire szinkronba hozom ismét a telcsit a számítógéppel.
    Feltéve, hogy nem megyek ki közben megint a vécére.

(1): Lassan itt az ideje, hogy káromkodós IT üzemmódból az ünnepi hangulathoz illő visszafogott üzemmódba váltsak.

19 Comments

  1. amugy meg jo neked hogy van mit unepelned. /irigy/

  2. Adventi gyertya most nincs, egyelőre még csak a lelki ráhangolás indult be. Persze még itt van a nyakamon egy ingatlanvásárlás, egy eladás meg egy banki kölcsönszerződés, természetesen mindez idén.
    Ez most nem lesz olyan nyugis ünnep, de a következő már remélhetőleg tényleg nyugi és béke lesz.

  3. amugy meg jo neked hogy van mit unepelned

    Miért, nálatok nincs Karácsony? :-o

  4. vanni van de nincs mit unepelnem.

  5. Ez nem úgy van. Ez az időszak – Karácsonytól, Jézuskától, vásárlási hisztériától függetlenül – a lenyugvás időszaka. Amikor az ember lelassul, nagyokat sétál, ráérősen szétnéz maga körül, hogy Jézusmária, milyen környezetben is élek? Ez az az időszak, amikor eldobjuk a kalapácsot és csak magunk meg szeretteink lelki békéjére koncentrálunk. Még ha szerettek nincsenek is, saját magunk mindig vagyunk – ergo a Lenyugvás Ünnepe mindenki számára adott.
    Unalmas olvasgatás a szobában, nagy séták parkban/erdőben, beszélgetés azokkal, akikkel év közben soha sem sikerült… ezek mind ehhez az ünnephez tartoznak. Ne mondd, hogy semmi ilyen elmaradásod nincsen.

  6. Hoppá! Van amiben hülyébb a Microsoft, mint a Nokia? Mindig azt hallom, milyen jó az ActiveSync. A Nokiával nekem ilyenből még soha bajom nem lett, pedig automatikusan fél óránként indul a szinkronizálás, a telefon mindig a zsebemben van, és sokszor állok föl a helyemről …

  7. Dehogyis, pont fordítva. Nekem az Activesync-kel soha sincs semmilyen bajom. Ezzel szemben a Sony Ericsson szinkronizációs progjamja nagyon beszopja, ha kikapom a bölcsőből szinkronizálás közben. De érdekes módon csak akkor, ha be van kapcsolva az email szinkronizáció is.

  8. Bah, SonyEricsson tehet egy szívességet… Még olyan nem fordult elő, hogy a CD-ről telepített szoftver működött volna. Sőt, legutóbb a netről letöltött legfrissebb sem. Biztos túl csóresz vackokkal próbálkozom (K790, P990). Kellett egy régebbit guberáljak, olyat amit már használtam korábban (főnököm gépén) és tudom, hogy képes működni. No, főnököm gépén már nem. Nem találja meg a telefont. Egy zsák lótrágya az egész, seggbe/ki kéne rúgni az egész programoló bandájukat és felvenni 3 indiait, tutkó jobbat írnak félrészegen és még talán fél giga se lesz.

  9. Fura, hogy egy ilyen “megszakadós” problémára nem készültek fel, és külön le kell kezelni.

    Előre a sétálós, lenyugvós, kalapácseldobós, családdal levős napok irányába! Jaj, de várom már… :)

  10. Hello

    ezekutan:
    http://mivanvelem.hu/2006/10/25/joska/
    http://index.hu/gazdasag/magyar/drag061212/

    sajnos nemlatom fenyesen a jovom :(
    sot inkabb kilatastalannnak es szomorunak :(
    mondjuk ugy hogy nemlatom az alagutnak meg a kozpet se :(

  11. Tudsz ellene valamit tenni az elkövetkező két hétben? Ha nem, akkor tedd hátra a gondolkodnivalók sorában az egészet és engedd el magad.

    Egyébként is, egy 3%-ról 9-re ugró infláció, melyről azt mondják, hogy az ugrás után vissza fog simulni, nem taszíthat depresszióba értelmes embert.

    Amiket meg én írtam, hálistennek nem jöttek be. (Az más kérdés, hogy ez jó-e vagy sem. Ugyan nem történt nemzeti tragédia, de a katarzis is elmaradt – itt van helyette ez a sehová sem vezető maszatolás.)

  12. hat meg van tennivalom…
    meg van hatra ket vizsgam… es egyet meg iden lekene tennem vagy legalabb is megprobalni… /70-294, 70-297 vagy a 298-as/
    jovore meg bent kezdek a cegunk kozpontjaban es hat eleg huzos hetek lesznek… tele sok sok ujdonsaggal. sok sok feladattal.
    de penzugyileg valahogy nemlatom a dologkat :(
    meg az a baj hogy igazabol nemtudok orulni semminek sem.
    adnak egy feladatot megcsinalom es mar megyek is tovabb valahogy nemerzem hogy miert kellene orulnom.
    /wow mennyit irtam.. Bocs :( /

  13. Ha nem tudsz örülni semminek, az tipikus példája annak, hogy túl vagy terhelve. (Magamról tudom. Amikor olyanom van, hogy “Egyek valamit? Tele van a hűtő kajával – de egyiket sem kívánom. Igyak valamit? Van bor, sör, pálinka bőven, de egyiket sem kívánom. Olvassak valamit? Egyik könyvhöz sincs kedvem. Valami film? Nem érdekel.” Na, megtanultam, hogy ez az a pont, amikor el kell menni aludni. A hosszú pihenés után már újra tudom élvezni az apró örömöket.)

    A pényügyi dolgok meg alakulnak – ha rendben teszed a dolgodat. Az jó, ha vizsgázol, az is jó, ha úgy változik a munkád, hogy változatos kihívásokat kapsz – és ha lesz egy-két olyan terület, ahol nélkülözhetetlen leszel a cégednek, akkor egyszer csak elkezd rendeződni a fizetés is. Vagy ha nem, akkor el lehet menni máshová – hiszen egy tapasztalt, jól képzett szakembernek nem kell félnie.
    (Az persze más téma, hogy ezt mennyire feszített tempóban próbálod elérni. Anno én is nagyot hajráztam, de a végén elegem lett belőle és az utolsó vizsgáimnál már átváltottam ráérősebb, nyugisabb tempóra.)

    Ha meg nem vagy megelégedve a jelenlegi munkáddal, nem köt le – _nem élvezed_ – akkor azt kezelned kell: gondold el, mi az amit szívesen csinálnál és célozd be.
    (Magunk között szólva a user support ritka lehangoló egy munkakör. Én két évig nyomtam és az utálat adott erőt ahhoz, hogy ki tudjak törni belőle.)

  14. sajnos nem.
    eleg keves munkam van mint user supportos az utobbi idokben.
    amugy a tobbi “jelenseg” stimmel.
    nelkulozhetetlen soha nem leszek.
    nalunk mcse-nel kezdodik az aki igazabol a serverekkel foglalkozik. en is csinalok par ilyen munkat epo, sms, exchange, stb.. dolgok de ezeket is ugy hogy elote szolok hogy mit szeretnek bealitani es miert.
    de meg sokmindent megkell tanulnom.
    penzugyileg mivel egyedul vagyok /baratno sajnos meg nincs/ eleg “vekony”.
    a supportolast mar cirka 5-6 eve csinalom ugyhogy azzal nincs baj :)
    de januartol uj usereim es servereim lesznek :)
    szoval talan jovore majd esetleg egy kicsit sikerul az alagutban elobre jutnom. talan a feleig is…

  15. Snefi, ne aggodj, egyetertek azzal, hogy ha pihentebb az ember, akkor kisse pozitivabban latja a vilagot.
    S attol, hogy egyedul vagy, ne keseredj el.
    Szakmailag meg anyagilag pedig lassan fejlodni fogsz – a lenyeg sztem, hogy szeresd azt, amit csinalsz.

  16. hat akkor majd meglatom mi lesz jovore…

  17. SE témában: Én eddig mindig a FMA-t (http://fma.sourceforge.net) használtam és sose volt semmi bajom vele. Próba ki, kevésbé rossz mint a SE gyártmány, asszem a outlookos szinkron nem egsz tökély, de igérik a javítást. Angol, de az ugye nem akadály? IrDA, BlueTooth és COM port supportja van.

  18. Erről ennyit:
    http://tinyurl.com/yj3mxn

    Nekem sajna pont ez van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading