Tüske böki

Kávét szaharinnal inni cukor helyett, az kábé olyan hatásos diétázási szempontból, mint szalonnát Abonettel enni.

10 thoughts on “Tüske böki

 1. Ugyan, én mind2-t szoktam csinálni, aztán még mindig élek :) Az italokban nem szeretem a cukrot, mert olyan fura, lepedékes utóízt hagynak maguk mögött. Az abonett és a hamlett pedig sokkal tovább eltartható, mint a kenyér, ezért nálunk általában van 1-2 csomag veszély esetére.

 2. Sajtreszelő? Most miért? Simán. Kimegyek a konyhába, amikor asszony nem figyel, óvatosan ráhelyezem, nehogy megsérüljek, aztén finom mozdulatokkal húzok vele párat.

  Az eredmény kiválóan alalmazható csőtészta, szendvics ill bizonyos levesek ízesítésére.

 3. Bocs, de ez szerintem (mármint az eredeti felvetés) hülyeség. Én pl. azért iszom a kávét és teát cukorpótlóval, hogy cserébe több mogyorós túró rudit ehessek – és persze mert nem találom semmivel sem rosszabbnak. Ha lenne (ugyanilyen finom) cukormentes mogyorós túró rudi, akkor azt enném, hogy még több abált szalonnát ehessek cserébe. És így tovább.

 4. Ez igaz lehet akkor, ha sok teát/kávét iszol vagy sok cukorral teszed ezt. De egy átlagember esetében max 4 kockacukorról beszélünk. Nem néztem utána kalóriatáblázatoknak, csak saccolgatok: szerintem ebben a négy cukorban lehet annyi kalória, mint egy túrórudiban. Azaz az átlagember összespórolt magának egy túrórudit egy nap.
  Ez mind remek, csakhogy a napi felvett 2-3000 kalóriához képest (melynek legalább egyharmada felesleges), ez elenyésző. Ha valaki tényleg úgy gondolja, hogy fogynia kell, akkor nem ezen kell spórolnia. Kutyának való élet lenne az, amelyikben nem férne bele az étrendbe egy túrórudi naponta.

  Másfelől több helyen is látom, hogy emberek átálltak a bogyóra és megnyugodtak, hogy elindultak a fogyás felé vezető úton. Olyannyira, hogy ezzel vége is a nekibuzdulásnak.
  Elsősorban ezt a mentalitást próbáltam kicikizni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *