Még egy utolsó megjegyzés

Megmondom őszintén, az egészben az zavar a legjobban, hogy fogalmam sincs, hajnalban ki dörzsölte otthon elégedetten a markát: Orbán? Gyurcsány? Mindketten?

9 thoughts on “Még egy utolsó megjegyzés

 1. Szerintem inkább Gyurcsány.
  Merthogy valamit tenni kell, az hétszentség. A FIDESZ nagyon jól tudja, hogy a megszorításokra szükség van, és nagyon jó neki, ha valaki más végzi el a piszkos munkát, mert akkor az ő népszerűségük látja ennek a kárát. Inkább rakják a Szocik rendbe az országot (gondohatják ők), mi majd learatjuk a babérokat négy év múlva. Most ha kormánytváltanak, akkor nekik kell megcsinálni.

 2. Nem, ennél rövidebb távon gondolkodtam el. Nem lehet tudni, mi lesz a hajnali balhé hatása a politikai életre. Jelenleg a választók – a tömeg – mindkét oldalon szótlan lett és gondolkodik. Csak a szélsőséges idióták hőbörögnek.
  De ha nem tudod, mi lesz belőle, azt sem tudod, kinek állhatott érdekében a mutatvány. A leginkább zavaró az, hogy bármelyik gondolkodhatott úgy, hogy neki jó, ha rásegít erre a balhéra.

 3. Úgy gondolom, igen. Nem vagyok egy nagy közgazdász, de el tudom képzelni, hogy a nagy elosztó rendszerek átalakítása csak hosszú távon csökkenti a kiadásokat, emellett eleinte nem kevés pénzbe kerül.
  A hiányt meg most kell lefaragni.

 4. Natív spekuláció:

  “Ilyen kaotikus helyzeten csak egyféleképpen lehetünk úrrá. Elrendelem egy új klónhadsereg felállítását. Ez az új hadsereg képes lesz a béke és rend visszaállítására a Galaxisban.”

  Eredetiben: “And as my first act with this new authority, I will create a grand army of the Republic to counter the increasing threats”

  Az egypártrendszerként működő kétpártrendszer hatékonyabb, mint gondolnánk. Eljátszák a nagy ellenségességet, de igazáből az a terv, hogy a rendet óhajtó nép kikényszerítse az alkotmány módosítását a hadsereg békeidőben, országon belül való bevetéséről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *