Gasztroblog rovat

Annak is megvannak az előnyei, hogy óvatosabban táplálkozok. Egész érdekes ételeket és elkészítési módszereket sikerül összehoznom.
Például vasárnap este ezt dobtam össze, mint hétfő-keddre szánt vacsora.

1. Szárított krumpli.
Marha egyszerű, mégis finom. A krumplit szilviában megtörölgetem, majd héjastól négy-hat részre összevágom. A tepsibe sütőpapírt teszek és belerakosgatom a krumpliszeleteket. Kétszáz fokon 30-40 percig sütöm, majd megfordítom a tepsit és még tíz percig. Tányérra szedem, megsózom. (A krumpli héjától nem kell félni, simán ehető.)

2. Sport saláta (másnéven “Mindent bele!”)
Gyakorlatilag mindent, amit a spájzban és a hűtőben találok, összevágom, belereszelem egy tálba. Nagyjából ezeket sikerült most:

  • Új lilahagyma, szárastól.
  • Egy fej fokhagyma.
  • Zsenge répa, zeller, petrezselyem.
  • Petrezselyemnek, zellernek a levele is.
  • Fél fej káposzta.
  • Karalábé sajnos a kukába, mert fás volt.
  • Egy kígyóuborka.
  • Pár szem paradicsom, paprika.

Ezt a részét nagyon imádom a munkának. Szeletelés, reszelés közben az az illatorgia, mely a növényekből szabadul fel… kápráztató. Személyes kedvenc egyébként a kapor, de sajnos vasárnap éppen nem volt otthon.
Sasszeműeknek feltünhetett, hogy a salátában nincsen saláta. Bizony nincs, az a nyomorult két nap alatt megkeseredik.
Nos, eddig tartottak az egészséges cuccok.
Innentől jönnek a bűntető komponensek:

  • Egy nagyobb kocka fetasajt, feldarabolva.
  • Többfajta sajt belereszelve, konkrétan: Karaván füstölt sajt, Pizza Mozzarella füstölt sajt, gomolya és Tolnai sovány sajt. (Az utóbbi csak a lelkiismeret megnyugtatására.)
  • Végül jó nagy adag extra szűz olívaolaj.

Fűszerként csak só és borsikafű kell rá. (Igazából bors kellene, de azt nekem tilos.)
Gyakorlatilag az egyik kaja levegőn szárított, a másik pedig nyers. Semmi sütés, főzés, semmi hasznos anyag elbontás.

Ha elkészült, így néz ki:

This entry was posted in Gasztro.

2 thoughts on “Gasztroblog rovat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *