Things happen

Van még egy blog a Goldenblog mezőnyben. Ugyan túl sok bejegyzés még nincs benne (4), de a csapásirány ígéretes. Olyan zenészekkel foglalkozik, akik nincsenek benne annyira a fősodorban, hogy akár nálunk is beszerezhetőek lennének a lemezeik. Én speciel látok benne fantáziát, fel is iratkoztam rögtön a feed-re.
De van itt egy kis pikantéria. Ahogy Fisher99 is megállapította, a blog alkotója az a Bede Márton, aki korábban már elkövetett egy ritka gusztustalan kirohanást a Matulában – úgy általában a blogok, blogolás ellen.
Van ilyen, én is ismerek skizofréniás embert, nem szégyen az.
(Személyes kedvencem a cikkből: “Nevezzük nevükön a dolgokat: blogot csak címeres idióták írnak.”)
Azért pénteken néhányan szóvá is tették az új blogban: hogy akkor hogy is tetszik ezt gondolni?
Pár nappal később visszanéztem, mert kíváncsi voltam, mi lesz a válasz. Nos az történt, hogy Márton az összes kínos hozzászólást törölte, az impresszum részre meg kiírta, hogy “A nem zenével foglalkozó kommentek azonnal törlésre kerülnek.”

Hát… így is lehet.

4 Comments

  1. Dave Winer blogjából:
    Journalism and blogging

    OK, let’s deconstruct a myth. Someone says that weblogs aren’t journalism. OK, suppose a journalist has a weblog. When that journalist writes something on the weblog, therefore, it must not be journalism. Suppose the journalist writes exactly the same words on her weblog that she writes in a column in the newspaper she writes for. In one place it’s journalism and in the other it’s not? Hmmm. OK, try this one out. Are weblogs medicine? Suppose a doctor is writing a weblog and the doctor writes something she learned in medical school. Then the same doctor writes the same text in a medical textbook. I guess it’s not medicine when its written in a weblog? You see how silly these arguments are, how easy they are to deconstruct. If there is such a thing as journalism, it must be possible to practice it in a weblog. It’s just a format. Nothing more. It’s really not a mystery in 2002.

    It also goes without saying that if an idiot writes a weblog, then you get idiocy in a weblog.

  2. Bedével két baj van:
    1) britpop-buzi
    2) kezd Geszti-féle önimádó vonásokat fölvenni magára.

    Amúgy a Matula és a Subbacultcha roppant szórakoztató. Csak hát az ember a vásári komédiásokon is röhög egyet, aztán továbbmegy. Őnekik viszont az az életük és azt hiszik, hogy mások is így gondolkodnak.

  3. Tudom, mindkét “hírlevelet” olvasom… habár a Matula nem igazán jön be. Az a bajom velük, hogy időnként nagyon látszik, hogy majd beleszakadnak, hogy megbotránkoztassanak.
    A Subbacultcha viszont OK.

  4. A Britpop-buzi nem en vagyok, asszem ossze lettem keverve a Matula Magazin egy masik kivalo szerzojevel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading