Téboly

Jó két hete nem bringáztam a városban (sőt, hétköznap idén még nem is mentem a szokott útvonalamon) – és most alig találom a szavakat. Hát itt már mindenki megkattant?
Az autósok nemes egyszerűséggel elfelejtették azt az állatot, hogy zebra. Simán, szó nélkül hajtanak át rajta, nem foglalkoznak vele, hogy ott gyalogosok, kerékpárosok vannak. Ha rájuk szólok – mert a dugóban nem tudnak elmenekülni -, csak eszement ordibálást kapok vissza.
Emberek, _nem_kötelező_autóval_közlekedni_ha_nem_lehet!

ps. Nem csak én érzem így…

3 Comments

  1. Minket a párommal és a kislányommal a délutáni séta közben úgy borított föl majdnem egy seggfej közvetlenül a házunk előtt, hogy

    1) zebrán toltuk át a babakocsit
    2) ő kanyarodott (ergo zebra nélkül is nekünk lett volna elsőbbségünk)
    3) közben fél kézzel mobiltelefonált.

    Amikor finoman beszóltam neki a lábam elé mutogatva a zebrára, hogy “szerinted mi ez itt?”, akkor még mellénk gurulva még ő engedte le az ablakot és kezdett el kifele kurvaanyázni. Éppen ki akart szállni, amikor a mögötte jövő másik autós beszólt neki, hogy húzzon a francba, valószínűleg az már nem tetszett volna neki, hogy ketten verik agyon.

    Én az ilyentől egy életre elvenném a jogsiját, egyszerűen szociálisan annyira fejletlen, hogy nem szabad emberek közé ereszteni. Egyébként egy öltönyös, kinyalt, fiatal, “dinamikus” üzletember volt, nem valami kigyúrt, kopasz leszakadt vagonajtó.

  2. Azon gondolkodom, az ilyenek ellen van-e ellenszer, noch dazu a kocsiablakon bevágott kukoricacsövön kívül… Legalább egy gázspray kell mindig legyen az embernél, lefújni a delikvenst, oszt’ amíg agonizál a zebrán, kocsiból ki a kulcsot, be az első csatornarács alá?… Az hasznosabb felvilágosítás lenne nekik? Kétlem…

  3. Igen… én maximálisan megértem az autóst is (a faternak van) dde azért ő is értse meg, hogy az a szerencsétlen gyalog
    a) nem tehet a dugókról
    b) neki is közlekedni kell néha
    c) úgy tájékoztatták őtet félre, hogy neki a zebrán szabad átlovagolni :D

    Meg ugye a gyalogok sebessége. Egy öreg mamóka vagy egy mozgássérült akkor se ér át zöldön, ha mexakad az igyekedéstől. Mint megtudtuk, a KRESZ szerint nem is kell. Ha az ember siet, még jót is akar az autósnak, szóval ők leginkább csak a motort járathatnák és nem a szájukat.

    Az is mien már, hogy félúton a zebrán vált a lámpa, és egy kanyarodó autó olyan közel vág el hozzám, hogy a kocsin a karcolásokat megszámolhatom… Pedig ugyancsak közellátó vagyok…
    Egy mankóval közlekedő nőt meg képesek leanyázni… bah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading